«Музичні історії» від Укрінформу: як правильно рибалити на квадратного групера, або знахідки з блошиних ринків

«Музичні історії» від Укрінформу: як правильно рибалити на квадратного групера, або знахідки з блошиних ринків

Подкаст
Укрінформ
Спитаєте, чому нас туди занесло, на блошині ринки? А хіба не ви хотіли фантастичних, неймовірних пригод музики? 

Не хотіли почути таке, чого  в усьому Інтернеті немає? Так ото ж. Де, як не там їх знайти.

Ось лише частина наших пригод.

З блошиного ринку у чорногорській Будві ( звідси назва альбому – «Бувля піяца», тобто, блошиний ринок) разом з югославською групою «Рибля чорба» вирушимо до Японії. Тут, на музичному ринку країни,  місцевий хлопець Акіра Терао свого часу з альбомом «Рефлекшенз» легко обійшов на повороті на якихось півмільйона копій диску Майкла Джексона з його «Трилером» - одним з найуспішніших альбомів в історії сучасної музики. Слухали ви колись Акіра Терао? Тоді слухайте.

З Японії через Радянський Союз, через Добриніна-Шуфутінського ( могли ви собі таке уявити?), перекинемо вас до Європи ( чули колись групу Stammer the Hammer? ото ж...). З Європи - до Флориди ( по місточку кантрі-музики), потім через Німеччину до Болгарії та ще далі. І це лише трохи географії з наших мандрів...

Самі історії не менш фантастичні та парадоксальні, у деяких кілька «поверхів» сюжету.  Лише одна для прикладу. Виявляється суперпопулярний свого часу номер «Мана-мана» одеської комік-групи «Маски» був побудований  на рифі групи Stammer the Hammer, тобто Молоток-заїка ( де ще було знайти її диск, як не на блошиному ринку?). Але група з такою прикольною фактично сама не існувала, це була одна із сценічних назв гурту одного ну дуже відомого італійця. Але й той суперпопулярний італієць запозичив  її в іншого, далеко не такого популярного італійця. Останній написав кількасот пісень, але, знаєте, з якої жив на старості літ? Ото ж.

Одне слово, буде вам на вихідні чи свята що послухати. Перепрошую, ми так досі нічого й не сказали, як правильно рибалити на квадратного групера? І  ви досі навіть не знаєте, хто такий той групер? Краще послухаєте.

Як завжди, записали чергову «Музичну історію від Укрінформу» Олександр Харченко та Володимир Радченко, змонтував Роман Храбров.

Слухайте нас – не переслухаєте...

Як буде мало, знайдіть в архіві за посиланнями попередні історії та чекайте на нові.

Щоб дізнаватися про нові історії, підписуйтесь на наші подкасти на Google Podcasts, Apple Podcasts, Spotify, Anchor, Breaker, Pocket Casts, RadioPublic за RSS-фідом https://anchor.fm/s/4693fea4/podcast/rss або за пошуковим запитом "Музичні історії від “Укрінформу‪»" чи "Ukrinform musical stories". Залишайте відгуки, діліться улюбленими випусками, мелодіями або ідеями, про що б вам хотілось послухати.

Отже, ми доступні:

Anchor

Breaker

Castbox

Google Podcasts

Apple Podcasts

Pocket Casts

RadioPublic

Spotify

Soundcloud

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-