«Оскар»: найкращий фільм року - «Земля кочівників»

«Оскар»: найкращий фільм року - «Земля кочівників»

Укрінформ
Американська академія кінематографічних мистецтв і наук визнала найкращим фільмом 2020-го року «Землю кочівників».

Про це з церемонії нагородження у Лос-Анджелесі повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Земля кочівників” - американський фільм, поставлений режисеркою Хлої Чжао. Він розповідає про життя людей, які втратили житло й вимушені кочувати по Заходу США в будинках на колесах, перебиваючись тимчасовими заробітками. У кочівному житті вони вбачають сенс існування й цілу філософію. У багатьох є можливість повернутися до осілого способу життя, але вони цього не роблять. Із сукупності замальовок про долі кочівних літніх американців і складається фільм.

Читайте також: У США оголосили номінантів на «Оскар»

Хлої Чжао також було визнано найкращою режисеркою року. Таким чином, вперше за 93 роки існування кінопремії “Оскар”, цю нагороду отримала представниця расової меншини.

Загалом на цьогорічному “Оскарі” фільм “Земля кочівників” здобув три статуетки, а висувався у шести номінаціях. У січні стрічка також отримала “Золотий глобус” у категоріях “Найкращий фільм (драма)” та “Найкраща режисерська робота у кінофільмі”.

Читайте також: У США почалася церемонія вручення «Оскара»

Загалом за звання найкращої традиційно змагалися вісім кінокартин. Крім оголошеного переможця, за "Оскара" боролися: “Батько" (The Father), "Юда і Чорний Месія" (Judas and the Black Messiah), "Манк" (Mank), "Мінарі" (Minari), "Перспективна дівчина" (Promising Young Woman), "Звук металу" (Sound of Metal) та "Суд над чиказькою сімкою" (The Trial of the Chicago 7).

Як повідомлялося, цьогоріч церемонія вручення "Оскара" проходила у двох локаціях: на центральному залізничному вокзалі Лос-Анджелеса та в кінотеатрі “Долбі”. Хоча зазвичай нагородження відбувається на початку лютого, цього року його перенесли через пандемію COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-