Ткаченко нагадав, що заповідники працюють навіть у «червоній» зоні

Ткаченко нагадав, що заповідники працюють навіть у «червоній» зоні

Фото
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав українців відвідувати заповідники, які працюють навіть в областях, віднесених до червоної карантинної зони.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Нагадую, що в червоній зоні карантину працюють заповідники. Зокрема, їх відкриті території. Такий відпочинок на вихідних – це чудова нагода гарно провести час та водночас спосіб підтримати заклади культури", - зазначив глава МКІП.

Сам він у Вербну неділю відвідав Національний історико-культурний заповідник «Качанівка», який вважає окрасою не лише Чернігівської області, а й Півночі України. Щоправда, зараз відвідувачі зможуть лише прогулятись парковою зоною та оглянути зовні палацовий ансамбль і дворянську садибу.

"Озера, скульптурні групи, цікаві ландшафтні рішення, багата флора та величезна площа не просто так дозволили називати це місце одним із найбільших пейзажних парків Європи", - наголосив міністр.

За його словами, Качанівка дуже популярна серед кіношників, адже тут чудова локація для зйомок фільмів та серіалів.

"А ще у Качанівки цікава історія, познайомитись з якою раджу саме приїхавши до заповідника. Щоб зберегти пам’ятку, об’єкт також було подано до списку «Великої Реставрації»", - зауважив Ткаченко.

Читайте також: МКІП шукатиме можливості для реставрації Запорізького краєзнавчого музею

Як повідомляв Укрінформ, МКІП завершило 2 квітня перший прийом заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в межах програми «Велике будівництво». Відбір проведе експертна група за допомогою оцінювання та складення рейтингу проєктів упродовж 30 календарних днів від дати отримання документів у повному обсязі від організаційної групи.

У межах програми упродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам'яток у всіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-