Хортиця має стати окрасою «Великої реставрації» - Ткаченко

Хортиця має стати окрасою «Великої реставрації» - Ткаченко

Фото
Укрінформ
Національний заповідник острів "Хортиця" має стати окрасою національного проєкту "Велика реставрація".

Про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив у п'ятницю, перебуваючи у Запоріжжі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МКІП побував у Музеї історії запорозького козацтва, піднявся на курган, на якому встановлено найвищий в Україні флагшток України.

"Те, що ми бачили, назвати музеєм не можна. Це музей сталактитів. "Хортиця" має стати окрасою "Великої реставрації". Є не те що сподівання, а в нас немає іншого виходу, як зробити і музей, і курган. До 24 серпня ви це місце не впізнаєте. Починаємо велику справу", - сказав міністр.

На території історико-культурного комплексу "Запорозька Січ" було презентовано проєкт реконструкції Музею. Також передбачено будівництво оглядового майданчика, доріжок, благоустрій та озеленення території об'єкту "Курган Єдності України".

Читайте також: Львівщина в межах «Великої реставрації» планує відновити понад 40 об’єктів

Розробником проєкту реконструкції будівлі музею є архітектор-дизайнер Наталія Бабенко.

Розробка концепції та проєкту реконструкції Музею та Кургану реалізована за фінансової підтримки комбінату "Запоріжсталь".

"Це унікальний випадок, коли держава дає кошти в рамках програми "Велика реставрація", в також допомагає бізнес та місцева влада. Центри джерела. Відсоток державного фінансування - один з найбільших", - сказав міністр.

За словами міністра, цьогоріч планують вкласти у розвиток Хортиці десятки мільйонів.

Ткаченко додав, що до Дня Незалежності курган буде повністю реконструйовано.

Хортиця має стати окрасою "Великої реставрації" / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

"Буде зроблено козацьке коло, буде зроблена антиаварійна частина музею", - додав Ткаченко.

Читайте також: На Хортиці відновлять аварійну будівлю Музею історії запорозького козацтва

Було підписано Меморандум між Міністерством культури та інформаційної політики України, Запорізькою обласною державною адміністрацією та ПАТ "Запоріжсталь" щодо консолідації зусиль у відродженні острова Хортиця. Цей документ визначає принципи й напрямки співпраці, а також взаємні наміри з питань культурного, туристичного, наукового, освітнього, інфраструктурного розвитку острова Хортиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-