23 квітня: народний календар і астровісник

23 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Всесвітній день книг і авторського права; в Україні відзначається День психолога, а у народі вшановують Терентія Маревного

Талант письменника - яскрава демонстрація духовного начала всього людства. Слова і фрази, найрізноманітніші вирази, хід і перебіг думки, цілий потік думок і почуттів, якими ділиться з нами автор, стають згодом нашим спільним людським надбанням, захоплюють читачів впродовж віків.

Дата святкування Всесвітнього дня книги і авторського права, який встановлено за рішенням ЮНЕСКО у 1995-му році, символічна для всієї світової літератури. Цього дня, наприклад, пішли у засвіти або народилися такі знамениті автори як Шекспір і Сервантес, Моріс Дрюон і Інка Гарсіласо де ла Вега, Мануель Мехіа Вальєхо і Володимир Набоков.

Всеукраїнський день психолога також уже традиційно відзначається цього дня. Без порад у цьому житті прожити неможливо. А поради психолога – взагалі неоціненна послуга, особливо, якщо фахівець заглибиться у саму суть людської душі, щоб впоратися із накопиченими проблемами.

Сьогодні психологи працюють у різних сферах. На кожному сучасному підприємстві є менеджер з персоналу, який бере безпосередню участь у житті коллективу. У закладах охорони здоров’я, а також в освітній сфері психолог – штатна одиниця, що додає нам комфорту і впевненості. Та й хто, як не фахівець, допоможе розібратися у тонкощах самопізнання, вислухає, дасть пораду і змінить уявлення про самого себе в кращий бік.

Православні ж вшановують пам'ять 33 мучеників, серед яких Терентій, Помпій, Африкан та інші. Вони постраждали за віру у 249-251 роках.

У цей день сонце часто з’являється у мареві - тобто в тумані. Звідси з'явилося і прізвисько святого Терентія.

Іменинники цього дня Олександр, Максим, Терентій, Федір, Яків, Юрій.

11 і 12-й місячний день. Місяць у знаку Лева й у знаку Діви. Варто сконцентруватися і заспокоїтися. Це час усамітнення, спокою і щирої любові, коли легко робити добро близьким, виявляти милосердя і співчуття. Якщо до вас звернуться із проханням, виконайте його. Ваші прохання теж будуть почуті.

За народними прикметами, якщо сонце при сході було оточене серпанком, то рік обіцяв бути хлібородним, а якщо небо виявлялося ясним - селяни вважали, що доведеться поле переорювати і знову засівати.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: - 2,9°; а найтеплішим у 1950-му  + 29,1°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-