Творча група української драми

Творча група української драми "Свято Хризантем" завершила зйомки на Балканах

Укрінформ
Творча команда дебютної повнометражної ігрової стрічки режисера Семена Мозгового «Свято Хризантем», що створюється за підтримки Держкіно, завершила зйомки на Балканах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Стрічка розповідає про постапокаліптичний світ, в якому відбувається переосмислення цінностей та пошуки нових сенсів. Для локацій творча група обрала шедеври монументального мистецтва у Північній Македонії, Сербії й Боснії та Герцеговині, які вражають своїми масштабами та футуристичними формами, а також є символами нового світу після пережитих людством жахів Другої світової війни», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Українська кіноакадемія оголосила номінантів на «Золоту Дзиґу»

Як зазначається, історія фільму «Свято Хризантем» відбувається в альтернативній реальності, в якій молода дівчина лікує стару жінку, що вціліла після ядерного вибуху в день Свята Хризантем. Якась невідома магічна сила не дала радіоактивній хвилі зашкодити жінці, натомість зовсім стерла її пам’ять та особистість. Дівчина по крихтах відновлює її пам’ять, але в процесі лікування стає зрозуміло, що тягар спогадів може стати для старої цілительки непосильним…

«Для мене було надзвичайно важливо створити не штучний, наповнений сенсом фантастичний світ, що має зв’язки з жахливими подіями, які відбувалися впродовж двадцятого сторіччя. У цьому фільмі я насамперед досліджую простір, його особливості та непостійність. Тож я щасливий, що нам вдалося знімати у місцях, які Мішель Фуко схарактеризував гетеротопіями - ніби місцями без місця, що наповнені колективними спогадами та просякнуті традиціями модерністської архітектури», - коментує режисер Семен Мозговий.

Читайте також: «Земля блакитна, ніби апельсин» отримала приз на кінофестивалі в Сіетлі

Для фільмування храму в постапокаліптичній реальності автори фільму обрали монумент «Важкі крила свободи» в Тьєнтіште. Також у стрічці глядачі побачать меморіал Костурніца у місті Велес, пам’ятник Ілінден у місті Крушевою та меморіальний комплекс Кадіньяча – шедеври монументального мистецтва колишньої Югославії.

Наступний етап фільмування картини відбудеться в Україні. Фільм створюється кінокомпанією Mainstream Pictures за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Українська прем’єра стрічки «Свято Хризантем» запланована на 2023 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-