Асоціація кіноіндустрії України стала членом Міжнародної Федерації асоціацій кінопродюсерів

Асоціація кіноіндустрії України стала членом Міжнародної Федерації асоціацій кінопродюсерів

Укрінформ
Асоціація кіноіндустрії України стала членом Міжнародної Федерації асоціацій кінопродюсерів (FIAPF).

Про це Укрінформу повідомили в Асоціації кіноіндустрії України.

«Це одна з найважливіших та найпрестижніших світових організацій у кіногалузі, яка сприяє розвитку індустрії. До складу FIAPF входить 34 організації з 27 країн світу», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, зазвичай ухвалення вступу нових членів Федерації відбувається під час загальних зборів, проте через пандемію коронавірусу процедура відбулась у письмовій формі.

Читайте також: «Земля блакитна, ніби апельсин» отримала приз на кінофестивалі в Сіетлі

Процес вступу Асоціації кіноіндустрії України до Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів ініціювала ексголова Асоціації Євгенія Яцута у 2020 році. Фіналізувався він на початку 2021 року вже за участі голови Асоціації кіноіндустрії України Дмитра Суханова та заступниці голови Наталі Лібет. Перемовини завершились стовідсотковим погодженням усіх членів FIAPF на Генеральній асамблеї.

Серед питань, якими опікується FIAPF – розробка законодавчих ініціатив у сфері інтелектуальної власності, юридичні аспекти захисту від піратства, механізми фінансування фільмів з державних та приватних джерел, регулювання роботи профільних ЗМІ тощо.

Читайте також: Українська кіноакадемія оголосила номінантів на «Золоту Дзиґу»

Організація також підтримує кінофестивалі та видає свою сертифікацію кінофорумам із високими стандартами проведення. Сертифікацію FIAPF має зокрема, Берлінський кінофестиваль. В Україні таким кінофорумом є Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість».

На даний час FIAPF також є активним членом європейської асоціації незалежних кіновиробників CEPI.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-