21 квітня: народний календар і астровісник

21 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності; православна церква згадує святого Іродіона; дізнаймося також, як прокласти шлях весні

Хто буде сперечатися, що знання потрібні людині, що без творчості й наукових відкриттів наше життя не було б не таким зручним, комфортним та безпечним. Тож саме пошук нових знань і смислів, який закладений у самій природі людини, дозволяє створювати щось унікальне і корисне для вирішення складних завдань, котрі ставить перед нами завжди мінливий і неповторний світ. Це усвідомлення й спонукало Генеральну Асамблею ООН у 2017 році встановити Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності, який став офіційним міжнародним заходом.Мета заходу підвищення рівня інформованості про роль творчості та інноваційної діяльності у вирішенні проблем економічного і соціального розвитку.

Тож варто використати Всесвітній день творчості та інновацій, щоб зміцнити наш власний потенціал для створення нових ідей, нових рішень і дій.

Святий Апостол Іродіон був супутником і помічником святих Апостолів Петра і Павла. У сані єпископа міста Патари святий Іродіон діяльно поширював християнське вчення. Оскільки святий Іродіон багатьох з язичників навернув до Христа, то іудеї із заздрості схопили його і піддали тортурам. Один з мучителів вдарив святого ножем настільки сильно, що він впав замертво; думаючи, що святий помер, мучителі залишили його. Але святий Апостол залишився живим і потім чимало потрудився у Римі, проповідуючи слово Боже разом зі святим апостолом Петром.

Іменинники сьогодні Іларіон, Іван, Родіон, Йосип, Ярема, Яків.

10-11-й місячний день. Місяць у знаку зодіаку Лев. Один з найбільш позитивних і енергетично потужних днів. Втілення будь-яких планів і задумів призведе до бажаних результатів із найменшими витратами сил з вашого боку. Можна сміливо відправлятися у довгу дорогу.

Цей день сприяє всім енергійним і дієвим починанням: від організації спортивних або культурно-масових заходів до корпоративної вечірки, спрямованої на згуртування колективу для плідної співпраці.

За народною традицією вважалося, що у цей день слід особливо шанувати воду. Люди вирушали до річок та озер для того, щоб почистити водойми та прокласти шлях весні. Вважалося, що без цього весни не буде.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: - 3,9°; а найтеплішим у 1950-му: +27,9°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-