Ткаченко: Ми не повинні відмовлятися від спадщини, яку нам подарували вихідці з України

Ткаченко: Ми не повинні відмовлятися від спадщини, яку нам подарували вихідці з України

Укрінформ
Наша країна не повинна відмовлятися від великої спадщини, яку їй подарували вихідці з України, такі як Микола Гоголь та Казимир Малевич.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав в інтерв'ю РБК-Україна, повідомляє Укрінформ.

«Ми не повинні відмовлятися від великої спадщини, яку нам подарували вихідці з України. Ми повинні про них пам'ятати, це теж частина нашої історії, частина того, чим ми можемо пишатися. Тому, наприклад, коли я говорив про Гоголя як про українського письменника, я робив це свідомо, тому що він не просто народжений в Україні, а живився, власне кажучи, українськими наративами, багато творів написано про Україну. Точно так само не можна відмовлятися, наприклад, від Казимира Малевича», - сказав Ткаченко.

Читайте також: Гоголя примусово записали до «російських письменників» лише через мову творів — Ткаченко

Він зазначив, що далеко не всі з них ідентифікували себе українцями, тому можна розділяти вихідців з України та українських діячів мистецтва. «Але не згадувати про те, що Чехов захоплювався Україною, що Чайковський родом звідси, було б дивно. Булгаков, само собою», - сказав міністр.

За його словами, у кожного з них був свій наратив, який він просував, «русского мира» або приналежності конкретно до цієї території, тому тут дійсно треба розділяти вихідців з України, і тих, кого дійсно можна назвати українцями.

Читайте також: Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики

Як повідомлялося, раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що письменника Миколу Гоголя, що народився на Полтавщині, російська пропаганда записала в росіяни лише за те, що він писав російською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-