Касові збори від кінопрокату в Україні за три місяці впали більш як удвічі

Касові збори від кінопрокату в Україні за три місяці впали більш як удвічі

Укрінформ
Бокс-офіс українського кінопрокату в умовах карантинів і локдаунів за підсумками першого кварталу 2021 року зменшився більш ніж удвічі.

Про це повідомляє Media Business Reports, передає Укрінформ.

«Бокс-офіс просів у 2,3 раза проти першого кварталу минулого року. За три місяці 2021-го в український прокат вийшли 83 релізи, якщо не брати до уваги трьох добірок/фестивалів», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Молодь треба заохочувати до подорожей Україною після поліпшення епідситуації – Шмигаль

Як зазначається, дані щодо зборів є для 49 стрічок, бо не всі дистриб’ютори надають інформацію. Прокат іще 21 фільму фактично тривав із 2020-го або безперервно, або стрічки знову з'являлися в кіно. Два торішні релізи увійшли до ТОП-10 найкасовіших стрічок кварталу та принесли майже $1,9 млн, а до ТОП-5 потрапив один український фільм - третя частина комедійної франшизи «Скажене весілля».

«Бокс-офіс за перший квартал 2021 року становив 316,58 млн грн або майже $11,27 млн. За звітний період продали майже 3,14 млн квитків, що на 3,55 млн менше, ніж у першому кварталі 2020-го», - додали в MBR.

Там уточнили, що стрічок, які зібрали понад $1 млн, у підсумку виявилося лише п'ять, а фільмів, на які продали понад 200 тис. квитків - шість. Комедія «Скажене весілля - 3», яка посіла 5 місце в ТОП-20 найкасовіших фільмів в українському кінопрокаті, впевнено переступила поріг в $1 млн бокс-офісу, а до ТОП-20 потрапила ще одна комедія національного виробництва - «Нереальний КОПець».

Читайте також: Через коронавірус доходи у сфері кінопрокату та туризму впали на 50% - Ткаченко

Протягом першого кварталу року відбулися прем'єри п'яти фільмів національного виробництва або в копродакшені з Україною. Крім лідера за касовими зборами - «Скаженого весілля - 3», - на другому та третьому місцях розмістилися комедія «Нереальний КОПець» і трилер «Пік страху».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-