Всеукраїнський мистецький пленер «Обереги» стартував на Вінниччині

Всеукраїнський мистецький пленер «Обереги» стартував на Вінниччині

Укрінформ
На Вінниччині у понеділок, 19 квітня, розпочався Всеукраїнський мистецький пленер «Обереги», учасники якого відтворять на своїх полотнах найвизначніші місця області.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив ініціатор проєкту - народний художник України, голова громадської організації «Кращий художник/The best artist» Володимир Козюк.

«В умовах пандемії особливо гостро постає питання підтримки сфери культури та мистецтва, виникає нагальна необхідність формування стратегії розвитку духовності Вінниччини та України. Тому ми, попри карантин, проводимо пленер «Обереги», у ході якого цікаво і професійно буде показана уся краса нашого Поділля. Проєкт має на меті відкрити усі прошарки великої історії, зробити це у новому, сучасному форматі», - повідомив Козюк.

За його словами, пленер покликаний підтримати найкращих митців і дати їм можливість на своїх полотнах не тільки показати красу подільської землі, але архітектуру, народні традиції і культуру. Тому головний меседж цьогорічного творчого пленеру - «Відтворюємо Вінниччину».

Пленер триватиме до 27 квітня. Через карантинні обмеження художники, які мешкатимуть поблизу Вінниці, виїздитимуть на локації малими групами і працюватимуть у різних місцях. У програмі - міста Жмеринка, Браїлів, Тульчин, Бар, с. Печера та інші цікаві і визначні місця Вінниччини.

Читайте також: У Вінниці відкрилась виставка унікальної бубнівської кераміки

Козюк зазначив, що до участі у пленері запрошені активні, амбітні художники з різних куточків країни, які прагнуть змін і готові завзято працювати і розвиватися. Вони неодноразово брали участь у проєкті «Кращий художник» і здобували перемогу. Серед них Богдан Макаренко (Київ), Олександр Брітцев, Неллі Кірман і Валерій Шматько (Харків), Євгенія Божко, Катерина Білетіна і Злата Шишман (Одеса), Володимир Стасенко (Львів).

У ролі кураторів виступлять виконувач обов’язків ректора Національної академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України Остап Ковальчук та генеральний директор Національного музею «Київська картинна галерея», заслужений діяч мистецтв України Юрій Вакуленко. А також науковці, меценати та інші небайдужі до мистецтва українці.

Читайте також: На Херсонщині стартував благодійний аукціон на підтримку Південної середньовічної експедиції

Минулого року Всеукраїнський мистецький пленер «Обереги» проходив на Гайсинщині. Під час проєкту його учасники відвідали музей братів Герасименків, написали портрети відомих народних майстрів та мисткинь – Фросини Міщенко, Тетяни Шпак, Віктора Косоківського, Наталії Шпак, а також відтворили на полотнах краєвиди Губника, Новоселівки та Бубнівки. Загалом за результатами пленеру було написано понад пів сотні робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-