На Львівщині презентували ролик про пам’ятки, які претендують на «Велику реставрацію»

На Львівщині презентували ролик про пам’ятки, які претендують на «Велику реставрацію»

Відео
Укрінформ
Департамент архітектури та містобудування Львівської ОДА відзняв цикл серій про архітектурні об’єкти, які цього року запропонували для реставрації в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Перше відео презентували 18 квітня, в Міжнародний день пам'яток та визначних місць, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення департаменту у Фейсбуці.

«Це відео - перше з серії про пам'ятки, які Львівщина запропонувала до програми «Велике будівництво» в культурі. Загалом пам'яток - майже 40, а відео має бути до п'яти. На жаль, участь у відборі не означає перемогу, але точно скеровує увагу громад, управлінців, туристів, пам'яткоохоронців і всіх нас - на те, яким багатством ми володіємо і що маємо берегти», - зазначається в повідомленні.

У відеороботі продемонстровані визначні пам’ятки Львівської області, які потребують нагальної реставрації. Зокрема, Лаврівський монастир, костел у Комарно, костел Бенедиктинок, костел Св. Марка у Варяжі, монастир Домініканок у Белзі, які були спорудженні у ХVІІ ст., Вежа Корнякта у Львові, ХVІ ст., Костел всіх святих у Годовиці, 1758 рік.

Читайте також: Об'єкти Хортиці розглядаються для включення до програми «Велика реставрація» – МКІП

Як повідомляв Укрінформ, Львівщина підготувала та надіслала до Києва 33 пакети документів, які передбачають відновлення 41 об’єкта культурної спадщини в межах президентської програми «Велике будівництво». Серед пам’яток – замки, палаци, церкви, костели й музеї.

У межах програми упродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам'яток в усіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-