19 квітня: народний календар і астровісник

19 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні день святого Євтихія; у цей день ворожили на судженого, стежили за прикметами, а дівчата займалися підготовкою приданого, готувалися до весілля

Сьогодні відзначається день святого Євтихія, який за життя мав безліч зцілень і чудес. Священномyченик Євтихій, учень святих апостолів Іоанна Богослова і Павла, який жив у I – на початку II сторіччя, походив з міста Севастії Палестинської. Хоча святий Євтихій і не зарахований до лику 70 апостолів, але отримав найменування апостола за свою працю разом зі старшими апостолами, якими він був поставлений єпископом.

Одного разу до нього за допомогою звернулася жінка, у якої постійно народжувалися мертві діти. Саме Євтихій допоміг їй народити двох здорових синів. Після цього до старця звернулися два глухонімих юнаки, яких Євтихій зміг зцілити. Відомо також, що якось він навіть врятував від раку талановитого художника.

До снаги йому також була боротьба із душевними хворобами - до Евтихія приводили божевільних людей, і він виганяв з них бісів. Він не цурався допомоги п'яницям і бездомним, люди, завдяки Євтихію, очищалися від прокази, позбавлялися від алкоголізму та інших вад. Тому не дивно, що святому Євтихію 19 квітня часто молилися, просили здоров'я для рідних і близьких.

Цього дня іменини святкують: Євтихій, Григорій, Павло, Севастян, Єремія, Яків

8-й місячний день. Місяць у знаку Рак. Це день покаяння, очищення й перетворення. День самовдосконалення, відродження, спалювання минулих помилок. Слід, нагромадивши інформацію, повернутися до джерел, знайти свій ґрунт, і, зміцнившись на ньому, почати рух уперед і нагору для досягнення досконалості.

Гарний день для поїздок і подорожей, відряджень і переїздів. Приносить удачу людям, готовим ризикувати й жертвувати собою заради справи.

Втім, у цей період краще не приймати рішень і не робити необдуманих дій. Треба забезпечити собі комфортну обстановку. Тому найкраще заняття – наведення затишку вдома. Це заняття не перешкодить нам поринати у свій внутрішній світ, що стає яскравим і барвистим.

Зазвичай до цього часу у садах починали повсюдно цвісти яблуні, а їх зазвичай співвідносили з дівочою красою, невинністю. Часто лунала весільна пісня, в якій був присутній символ яблуні, що асоціювався з нареченою. Дівчата іноді ворожили на судженого, стежили за прикметами, багато з них займалися підготовкою приданого, готувалися до весілля.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1979 році: -4,7°; а найтеплішим у 1920-му +26,3°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-