П’ять прем’єр за п’ять місяців: у київському цирку розповіли, що показали цього сезону

П’ять прем’єр за п’ять місяців: у київському цирку розповіли, що показали цього сезону

Відео
Укрінформ
У Національному цирку України за п’ять місяців з початку сезону підготували п’ять прем’єр, а також знизили ціни на квитки.

Цим поділилася головний режисер ДП «Національний цирк України» Вероніка Гумарова на пресконференції в Укрінформі на тему: «Міжнародний день цирку. Ювілейний 60-й сезон НЦУ в умовах пандемії. Презентація документального фільму «Цирк 60» про історію будівлі стаціонарного цирку в Києві».

«Через пандемію кількість глядачів суттєво звужена. Якщо нашим традиційним глядачем є туристи, жителі інших міст України, групи дітей зі шкіл і садочків, то сьогодні всі ці міграції, враховуючи пандемію, є достатньо обмежені. Шанувальники цирку не в змозі відвідувати програми в тій кількості, як раніше», - зазначила Гумарова.

Вона розповіла, що в київському цирку знизили ціни на квитки, які тепер стартують від 50 грн., а також розробили репертуарні пропозиції, враховуючи різні потреби глядачів, поставивши й презентувавши за 5 місяців з початку сезону 5 прем’єр циркових програм.

Читайте також: Ведмежий притулок «Домажир» відкрив туристичний сезон

«Відкрили ми сезон у жовтні святковою програмою «День народження», яка наповнена всіма жанрами циркового мистецтва. Разом з цим представили альтернативний проєкт «Цирк нової генерації. Колібрум» - це програма без участі тварин, розуміючи, що глядач сьогодні розділився на поціновувачів класичного мистецтва, де є дресура з тваринами й всі інші жанри, та орієнтованих на світові шаблони, як то «Цирк дю Солей», де не використовуються тварини. Новорічна програма в нас була з просвітницькою тематикою, де цирковими засобами й мистецькими формами ми донесли українські звичаї, традиції, культуру в програмі під назвою «Дива Різдва». І нарешті програма «Історія кохання. Циркові мандри», яка триватиме до кінця сезону в травні-червні й де будуть представлені артисти-переможці фестивалів. І це певне досягнення карантину, коли ми можемо попрацювати з українськими артистами світового масштабу, які були недоступні Києву, бо працювали за кордоном», - розповіла Гумарова.

Вона додала, що київський цирк сьогодні презентує високоякісний продукт і творче наповнення найкращими зразками циркового мистецтва і максимально використовує умови локдауну.

Читайте також: За жирафами в Миколаївському зоопарку тепер можна спостерігати онлайн

«Ми максимально з користю використовуємо час локдауну. Коли не йдуть програми й немає глядача у нас частково продовжується репетиційний процес, дотримуючись усіх карантинних обмежень, дистанцій, бо є специфічні жанри циркового мистецтва, які неможливо підтримувати, перебуваючи вдома. Водночас ми використовуємо цей час на оновлення - ми зараз суттєво покращуємо технічне оснащення глядацької зали. За останній рік суттєво оновлено звукову апаратуру, світлову систему, спецефекти, й після локдауну, до кінця сезону ми презентуємо найбільший в Україні серед цирків світлодіодний екран, який суттєво розширить наші можливості художньо-творчих рішень програм, відкриє багато нових можливостей», - зазначила головний режисер ДП «Національний цирк України».

За її словами, у червні також заплановано ювілейний вечір до 60-го сезону НЦУ, де відбудеться презентація фільму про історію будівлі стаціонарного цирку в Києві.

Всесвітній день цирку відзначається щороку у третю суботу квітня за ініціативою Європейської циркової асоціації та Всесвітньої федерації цирків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-