17 квітня: народний календар і астровісник

17 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Вшановуємо преподобного Йосифа Піснеписця; в народі вважалось, що від цього дня  подає голос цвіркун і починаються журавлині пісні

У цей день православна церква східного обряду віддає честь пам’яті преподобного Йосифа Піснеписця. Батьківщиною Йосифа святого була Сицилія, батьки - благочестиві і добродійні, на ім'я Плотій і Агафія. За їхнє богоугодне життя дав їм Бог такий народити плід, усій тій Церкві благопотрібний, який пізніше став прекрасним гімнографом, Церкву співами канонів прикрасив.

Вихований же був хлопець у доброму навчанні книжному і на добрі звичаї наставлений. Коли той хлопець зріс тілом і духом, було нашестя варварське на Сицилійський край, і змушені були батьки його втікати з батьківщини своєї в інші краї. Спочатку прийшов Йосиф з ними у Пелопоннес, тоді, залишивши батьків, Бога ради, пішов у Тесалоніки, митрополію Македонську, де, у монастир увійшовши, у чернечий чин постригся і навчався у постницьких трудах добре, всілякий вид подвижницького монашого життя проходячи і всіляку чесноту без лінощів сповнюючи. І став мужем досконалим і досвідченим ченцем. Ложем його була земля, застелена шкірою, одягом - лахміття непридатне, піст його був великим, за їжу мав окраєць хліба і води в міру.

Стояння всенічне, коліносхиляння постійно здійснював, спів в устах, діло ж у руках мав завжди, читанню божественних книг віддавався - і сповнився премудрості і розуму духовного. Від Бога преподобний Иосиф за труди свої отримав славу і від святих Божих почесть і похвалу у небесних поселеннях, де ж і нині перед престолом Божим стоїть, співає ангельські пісні, славлячи і хвалячи Отця, і Сина, і Святого Духа, єдиного у Трійці Бога навіки.

Іменинники цього дня Георгій, Марія, Йосип, Яків, Юрій, Микита

7-й місячний день, зростаючий Місяць у Раку. Триває, що почався раніше, період ділової активності. У ваших починаннях вас підтримають рідні та друзі. Уникайте сьогодні критики і пліток, увесь негатив незабаром повернеться до вас бумерангом. Увечері займіться медитацією або йогою.

За народними прикметами з цього дня подає голос цвіркун і починаються журавлині пісні. Журавлів завжди любили за красу і вважали справжніми провісниками весни. Люди виходили з дому, щоб вклонитися прекрасним птахам, яких вважали борцями зі злом і захисниками від нечисті.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: -5,3°; а найтеплішим у 1956-му  +25,2°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-