Фестиваль Book Space пройде 3-5 вересня у Дніпрі

Фестиваль Book Space пройде 3-5 вересня у Дніпрі

Укрінформ
Четвертий Міжнародний книжковий фестиваль Book Space відбудеться 3-5 вересня 2021 року в місті Дніпро на відкритих локаціях набережної Дніпра – Фестивальному причалі.

Про це Укрінформу повідомили організатори фестивалю.

«Торік через карантин ми були змушені змінити формат фестивалю, відмовитися від більшості заходів й провести фестиваль в онлайні. Цього ж року вирішили ризикнути – і плануємо офлайн-проведення. Ми заздалегідь обрали локацію, на якій можна буде облаштувати майданчики, що відповідатимуть карантинним вимогам, якщо до вересня вони все ж діятимуть. Це знаменитий Фестивальний причал на набережній Дніпра. Звичайно, ми не виключаємо імовірність проведення фестивалю і в гібридному чи навіть онлайн-форматах, адже не застраховані від будь-якого розвитку подій. У будь-якому разі дуже важливо, щоб фестиваль відбувся», – зазначають організатори.

Читайте також: Стратегія розвитку читання: Інститут книги пропонує два напрямки

Пандемія вплинула й на вибір фокусної теми фестивалю. Нею стане «Нова близькість / New Intimacy», яка виникає на тлі масової ізоляції, закритих кордонів, втрат і тривожної невизначеності.

«Нова реальність, що спіткала людство понад рік тому, пробралася у майже всі аспекти нашого існування. Ми інакше думаємо, інакше відчуваємо, інакше працюємо й відпочиваємо. Ми не будуємо далекосяжних планів, ми навіть мріяти стали обережніше. Водночас ці випробування сформували й нові форми людської близькості, яку ми прочитуємо в очах перехожих з-понад захисних масок, в зітханнях сусідів по лікарняному ліжку, у віконечках робочих Zoom-зустрічей чи в авторських підписах на книжках, принесених з поштового відділення. Саме про цю нову форму близькості, що граничить з інтимністю, ми й поговоримо цього року», – пояснюють організатори Book Space.

Читайте також: Ткаченко: Торік наклади видавців скоротилися на третину, закрилися 48 книгарень із 222

Фестиваль пройде за підтримки місцевої програми «Культурна столиця».

У 2020 році фестиваль Book Space пройшов 4-5 липня у форматі онлайн-марафону, який тривав 16 годин поспіль. В межах марафону відбулося 15 подій за участю 35 гостей із трьох країн. У кураторських оглядах були презентовані 37 книжкових новинок від 20 українських видавців.

Читайте також: Книжкова палата назвала топових українських видавців 2020 року

Також був проведений конкурс «Книжка майбутнього», який щороку відзначає інноваційні видання на українському книжковому ринку. У грудні конкурс оголосив переможців.

Book Space – це найбільша книжкова подія сходу України, перший український книжковий фестиваль із постійним фокусом на інноваціях у книговиданні, що проходить у Дніпрі щороку, починаючи із 2018-го. Організатором події є муніципальна програма «Культурна столиця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-