15 квітня: народний календар і астровісник

15 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні преподобного Тита чудотворця, у цей день треба потай робити добрі справи. А також дізнайтесь, що робити, аби гроші не вичерпувалися з дому, а всі справи були прибутковими

Сьогодні православна церква вшановує Преподобного Тита чудотворця; у цей день треба потай робити добрі справи, вважається, що вони повернуться людині сторицею. Тит чудотворець жив у кінці VIII – на початку IX століття. Від самого раннього дитинства полюбив він Господа Ісуса Христа, відкинувши суєту мирську і знехтувавши пожадливість тілесну. Досягнувши підліткового віку, преподобний Тит прийшов у чернецький монастир - кіновію, де був спочатку послушником, а потім ченцем. Він проходив важкий, але благодатний чернечий шлях, із терпінням і смиренням очищаючи душу за допомогою чеснот, поступово сходячи до духовної досконалості. Студійський монастир поблизу Константинополя, де провів довгі роки у чернецтві преподобний Тит, був знаменитий багатьма подвижниками благочестя, мужнім протистоянням іконоборству, суворим монастирським статутом. Згодом саме Студійський статут запровадив на Русі преподобний Феодосій Печерський. Поступившись настійним проханням братії монастиря, преподобний Тит був висвячений у сан пресвітера і керував братією. Велика лагідність, любов і милосердя здобули преподобному Тита гідну його імені славу подвижника.

Господь наділив преподобного Тита даром чудотворення. Під час неодноразово поновлюваних гонінь на святі ікони та їх шанувальників преподобний Тит виявив себе твердим і непохитним сповідником і захисником іконошанування. Залишивши своїм учням гідний зразок молитовного і постницького життя, преподобний Тит відійшов до Господа у глибокій старості.

Іменинники сьогодні: Василь, Георгій, Григорій, Юхим, Полікарп, Тит

4-5-й місячний день. Місяць у знаку зодіаку Близнюки. Час швидких та енергійних справ. Збільшена інтелектуальна активність благотворно позначиться на справах, що вимагають миттєвого прийняття рішень або пов'язані із добуванням інформації.

Постійне бажання переключитися на іншу діяльність не сприяє копіткій роботі, що вимагає мобілізації усієї уваги, тому всі довгострокові проекти, на вирішення яких необхідно витратити більше одного дня, варто відкласти.

Також прикмети на 15 квітня кажуть, що якщо сьогодні посадити гроші, то вони обов’язково густо проростуть. Для цього потрібно взяти звичайну монету, посадити її у квітковий горщик із землею і виголосити над нею молитву. Горщик потрібно поливати і «ростити» монету весь рік. Тоді гроші будуть не вичерпуватися з дому, а всі справи будуть прибутковими.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1928 році: –4,2°; а найтеплішим у 1972-му - +24,1°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-