14 квітня: народний календар і астровісник

14 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Православна церква згадує сьогодні Преподобну Марію Єгипетську, а зірки віщують, що, слід дотримуватись гармонії  у всіх сферах життя

Сьогодні Преподобної Марії Єгипетської. Її вважають заступницею всіх жінок. Марія була жителькою міста Олександрія (Єгипет), повією. Однак якогось дня їй захотілося вклонитися живоносному хресту Господньому. Не думаючи про свою гріховність, і що у неї немає нічого спільного з Богом життя й любові, якому вона хотіла вклонитись, насмілилася переступити поріг храму. Але була відкинута від входу якоюсь незбагненною силою!

Із храму вона вже не повернулася до свого минулого, гріховного життя. Пішла у пустелю й там провела все життя – у молитві, неймовірних подвигах віри.

У цьому дивовижному переродженні Марії показано людству силу благодаті Божої, що оновляє нашу гріховну природу, що очищає будь-якого щиросердно розкаяного грішника. Адже Господь прийшов спасти грішників, а не праведників! Приклад Марії Єгипетської показав людям, що путь спасіння не відрізано від нас, що нема такої безодні, куди Божественний Пастир не пішов би по загиблу вівцю, аби вивести її звідтіль та зробити прикрасою цілої отари.

Свята Марія Єгипетська була яскравим прикладом духовного переродження. Але такого переродження у житті християн, що з порочних безодень виходили на шлях добра, було багато.

Тож аби підкріпити наші немічні сили наприкінці Великого посту, Церква пропонує нам згадати святих угодників Божих, які змогли відректися від усього, щоб досягти блаженства в Ісусі Христі. Оце той шлях, яким так чудесно пройшла преподобна Марія Єгипетська.

Іменинники сьогодні - Марія, Марко, Макар, Юхим та Гордій

3-4-й місячний день. Місяць у знаку зодіаку Тілець. Даний період підходить для планування прибутку, для вирішення фінансових питань. У цей день необхідно зміцнювати своє соціальне і матеріальне становище, робити капіталовкладення.

Можна використовувати цей час для придбання красивих або міцних, надійних речей для тривалого використання, наприклад, меблів, нерухомості.

Водночас не варто намагатися приймати поспішних рішень. Протипоказана групова робота. Сприятливий цей день, щоб оцінити власні сили, проаналізувати і запланувати перспективи того, що ви зможете здійснити у майбутньому.

У цей день слід зважувати кожен свій крок, зіставляти усі «за» і «проти». Головне - дотримати гармонію у всіх сферах життя.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішім цей день у Києві був у 1928 році: - 3,9°; а найтеплішім у 1972-му - + 25,4°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-