І вдень і вночі: у Нідерландах монтують сцену до Євробачення-2021

І вдень і вночі: у Нідерландах монтують сцену до Євробачення-2021

Відео
Укрінформ
У нідерландському місті Роттердам офіційно було розпочато будівництво сцени до пісенного конкурсу Євробачення-2021.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі з посиланням на офіційний сайт конкурсу.

«У Роттердамі на арені Ahoy розпочато зведення сцени до Євробачення-2021», - йдеться у повідомленні.

З оприлюдненого відео видно, як до будівлі заїжджають автівки з обладнанням, будівельна бригада у масках та спецодязі працює над створенням сцени та павільйонів міжнародного пісенного конкурсу.

Організатори наголосили, що роботи проходитимуть і вдень і вночі з дотриманням протиепідемічних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, організатори Євробачення-2021, що має відбутися у травні цього року в Роттердамі, вивчають усі можливі варіанти, щоб попри пандемію коронавірусу глядачі могли, не наражаючись на небезпеку, відвідати заходи конкурсу.

Читайте також: На Євробачення-2021 можуть допустити глядачів

На всіх дев’яти шоу, зокрема, репетиціях, півфіналах та фіналі, одночасно можуть бути присутніми максимум 3500 глядачів. Усі вони повинні мати негативний результат тесту на коронавірус. Влада Нідерландів хоче встановити мобільну лабораторію, щоб кожен міг оперативно зробити такий тест.

Організатори Євробачення-2021 визначили порядок виступів учасників цього міжнародного пісенного конкурсу у півфіналах.

Представник від України гурт Go_A виступатиме у першому півфіналі 18 травня під номером 15.

Так, у першому півфіналі, 18 травня, виступлять такі країни: Литва, Словенія, Росія, Швеція, Австралія, Північна Македонія, Ірландія, Кіпр, Норвегія, Хорватія, Бельгія, Ізраїль, Румунія, Азербайджан, Україна, Мальта.

У другому півфіналі, 20 травня, виступлять такі країни: Сан-Марино, Естонія, Чеська Республіка, Греція, Австрія, Польща, Молдова, Ісландія, Сербія, Грузія, Албанія, Португалія, Болгарія, Фінляндія, Латвія, Швейцарія, Данія.

Читайте також: Молдавська виконавиця українського походження виступить на Євробаченні

10 країн із кожного півфіналу отримають право на участь у великому фіналі в суботу, 22 травня. Вони приєднаються до Нідерландів як країни, що приймає Євробачення, та «Великої п’ятірки» країн-засновників цього міжнародного пісенного конкурсу: Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великої Британії. Загалом у великому фіналі змагатимуться 26 країн. Порядок виступів визначать після завершення другого півфіналу.

Євробачення-2021 відбудеться у Роттердамі (Нідерланди), 18 травня відбудеться перший півфінал, 20 травня – другий півфінал, 22 травня – фінал.

У конкурсі мала взяти участь 41 країна. Через вибуття Білорусі, якій Європейська спілка мовників відмовила в участі через політичний характер пісні, до якої не захотіли внести зміни, та Вірменії, яка відмовилася від участі, бо не мала змоги належно підготуватися, залишилося 39 учасників.

Українці зможуть голосувати у першому півфіналі за всіх учасників, крім представників своєї країни. Український гурт Go_A виступатиме з піснею Shum.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-