11 квітня: народний календар і астровісник

11 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Марка і Кирила; яким буде літо, чи зійде на камені овес і готуємося до завтрашнього молодика

Четверта неділя Великого посту присвячена преподобному Іоанну Лествічнику, ченцю, авторові однієї з перлин аскетичної літератури, духовної абетки кожного православного ченця – невмирущої «Лествіци» (тобто «Драбини»). Іоанна Лествічника вважають одним із фундаторів чернецтва. Біографічних подробиць життя преподобного до нас не дійшло. Відомо лише, що жив він на межі VI-VII століть. У шістнадцять років став монахом на Синайській горі. Спочатку був учнем ави Мартирія, а після смерті останнього усамітнився в пустелі, де 40 років провів у пості, мовчанні та молитві. Згодом став ігуменом Синайської обителі – нині це монастир святої Катерини – один із найстаріших постійно діючих християнських монастирів світу. Мав величезний і беззаперечний духовний авторитет. Його називали новим Мойсеєм, а ченці вважали, що він ще за життя досяг Небесного Єрусалиму (тобто, Царства Небесного).

Цього дня годилося випікати печиво у вигляді драбинок, скроплювати його свяченою водою і роздавати кожному з членів сім’ї.

А ще сьогодні Марка і Кирила. «Грім на Марка – на тепле літо»; «Як на святого Марка дощ іде, то й на камені овес зійде».

З іменинами вітайте Марка і Кирила.

29-й місячний день, Місяць в Овні. Нині задається новий вектор розвитку життєвих доль кожного окремо і суспільства в цілому на 12 наступних місяців. Енергія цього молодика дуже потужна, імпульсивна. Навантаження на голову (особливо верхню її частину), очі і ніс в дні Овна небажане, воно завдасть більше шкоди, аніж користі. В дні Овна добре займатися профілактикою, але варто уникати будь-яких хірургічних втручань. Надзвичайно ефективним буде легкий масаж. Також корисно пити в ці дні якомога більше води. Добре поратися в саду: підрізати і саджати фруктові дерева.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1954 році: -3,9°, а найтеплішим у 2018-му - +24,6°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-