На зарплату харківським театрам виділили 23,5 мільйона

На зарплату харківським театрам виділили 23,5 мільйона

Укрінформ
На зарплату працівникам восьми театрально-концертних установ Харківщини направлять 23,5 млн грн із обласного бюджету – відповідне рішення прийняла постійна комісія обласної ради 9 квітня.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної ради, передає Укрінформ.

«Під час засідання комісії було погоджено перерозподіл коштів по головному розпоряднику коштів - департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації, що дозволить спрямувати 23,5 млн грн на фінансову підтримку театрально-концертних закладів», - йдеться у повідомленні.

Це рішення комісії має забезпечити своєчасну виплату заробітної плати працівникам 8 установ обласного підпорядкування (5 театрів, філармонія, 2 оркестри) у квітні та травні.

Щодо подальшого фінансування, то у пресслужбі Харківської ОДА зазначили, що обласний департамент культури та туризму винесе питання щодо виділення коштів на чергову сесію Харківської обласної ради (вона має відбутися в травні).

Читайте також: У Харкові актори театрів концертом нагадали владі про свої проблеми

Однак, як стало відомо кореспонденту Укріформу, працівники театрів у понеділок, 12 квітня, збираються вийти вже на третій пікет, вимагаючи повного фінансового забезпечення.

Як повідомляв Укрінформ, у комунальних театрах Харківщини через недофінансування затримувалася виплата зарплати, виділених на лютневій сесії облради грошей мало вистачити на оплату праці до середини квітня. При цьому на 2021 рік потреба в дофінансуванні театральних закладів складає 205,6 млн грн з урахуванням виплати всіх надбавок – за академічність, вислугу років, звання. 196 млн грни із цих коштів передбачено саме на зарплатню, решта – на часткове покриття комунальних послуг і орендної плати. Однак обласна рада з початку року виділила загалом лише 54 млн грн.

На акції 22 березня працівники театрів вимагали, щоб у бюджеті замість пункту «підтримка театрів» було прописане саме фінансування, а також наполягають на публічному спростування слів голови ОДА про рівень зарплат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-