Картину, яка може бути загубленим шедевром Караваджо, мало не продали за €1500

Картину, яка може бути загубленим шедевром Караваджо, мало не продали за €1500

Укрінформ
У Мадриді призупинили аукціон через картину, яка може бути давно загубленим шедевром італійського художника епохи Відродження Караваджо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Картина маслом 17 століття зображує Ісуса прямо перед розп'яттям і, згідно з каталогом аукціону, приписується іспанському художнику Хосе де Рібера. Початкова ціна на картину становила 1500 євро. Але якщо це дійсно робота Мікеланджело Караваджо «Коронування терновим вінцем», вона може коштувати до 150 мільйонів євро.

Через побоювання, що робота може бути продана за кордон, іспанський уряд поспішно заблокував аукціон за кілька годин до того, як картина мала піти з молотка.

Читайте також: У Дубаї продали найбільшу у світі картину за понад $60 мільйонів

Це сталося після того, як музей Прадо в Мадриді повідомив міністерству культури, що «є достатньо документальних і стилістичних доказів, щоб вважати, що картина ... може бути оригінальною роботою Караваджо».

Картина проходить експертизу, її експорт тимчасово заборонено.

Як зазначає видання, це не вперше, коли шедевр Караваджо несподівано знаходиться.

У 2014 році картина «Юдиф і Олоферн» була знайдена під старим матрацом на горищі будинку в Тулузі, Франція. Картина з оціночною вартістю до 170 мільйонів доларів була куплена анонімним іноземним покупцем всього за два дні до того, як вона мала бути продана на аукціоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-