В Україні розробляють держпрограму з розвитку народних художніх промислів

В Україні розробляють держпрограму з розвитку народних художніх промислів

Фото
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики розробляє Державну цільову програму з розвитку народних художніх промислів.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт МКІП, про це заявила заступник міністра Лариса Петасюк, яка сьогодні відвідала з робочою поїздкою Решетилівку на Полтавщині.

Читайте також: Електронний реєстр пам’яток має запрацювати до кінця року – Ткаченко

Петасюк ознайомилася з роботою державної установи «Всеукраїнський центр вишивки та килимарства». Серед іншого, йшлося про створення туристичного маршруту Петриківка–Решетилівка–Опішня.

«Наразі ми розробляємо Державну цільову програму з розвитку народних художніх промислів. Вона буде стосуватися Решетилівки та Опішні, а також інших подібних осередків в Україні. Будемо й надалі працювати разом, адже розвиток туризму в громадах є пріоритетом», — сказала Петасюк.

Серед пріоритетних завдань програми — привабити українців подорожувати країною, відкрити нові туристичні осередки через культурні програми, художні промисли, народні ремесла, створити туристичний портал, у тому числі для закордонних туристів, а також навчити громади формувати якісний туристичний продукт через відповідні маркетингові програми.

Читайте також: Локації онлайн-прогулянки володіннями князів Острозьких нанесли на мапу

Як повідомляв Укрінформ, гуцульські громади Закарпаття та Прикарпаття планують укласти договір про співробітництво для підвищення розвитку туризму.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-