Укрінформ надав Одесі 1 квітня гуманітарну музичну допомогу

Укрінформ надав Одесі 1 квітня гуманітарну музичну допомогу

Подкаст
Укрінформ
Кожен потерпає від коронавірусу по-своєму. У когось пандемія відібрала прибутки, у когось - кар’єру. В Одеси КОВІД-19 відібрав Гуморину. 

Втрата непоправна: можна,  скільки завгодно, жартувати в онлайні та розповідати анекдоти в Зумі, але це не краще, аніж нюхати гербарій замість живих квітів.

За цих обставин Одеса заслуговує не на жалість, а, принаймні, на гуманітарну допомогу. Допомога може полягати  в тому, що кожен спробує запропонувати Одесі щось замість Гуморини.  Укрінформ виступає з такою ініціативою і пропонує свою гуманітарну допомогу. Конкретно — музичну: у вигляді подкасту “Одеса на музичній мапі світу”.

"Вже близько року ми записуємо “Музичні історії від Укрінформу”, каже генеральний директор агентства Олександр Харченко. - Наш проект подкастів не має аналогів в країні як за форматом, так і за стилістикою, наповненням. Ми не “затискаємо” себе в часових чи жанрових рамках, говоримо про всі стилі, напрямки та жанри. При цьому не просто ставимо треки та коментуємо їх, а швидше розповідаємо історії про пригоди самої музики — цікаві, несподівані, часом фантасмогоричні.

Втім, навіть на фоні інших пригод, сьогоднішня, першоквітнева, “пригода” особливо парадоксальна та незвична. Ми з моїм незмінним співведучим Володимиром Радченком по суті “малюємо” в ефірі карту, на якій Одеса нанесена на всіх континентах, в найрізноманітніших точках світу — Британія,  Австралія, Данія, Німеччина, Швейцарія, Нідерланди і навіть Південно-Африканська республіка. Виявляється, у світі є добрих два десятки гуртів, що мають у своїй назві згадку Одеса. А ще є американська Одессас балайка, фінські готи The Stairs Of Odessa, бельгійські пост-панки Odessa Swing та багато інших.

“Обіцяємо, - додає Володимир Радченко, - вас чекає багато несподіванок. Приміром, чому більшість виконавців, які носять ім’я Одеса - Одеса Торнхіл з Франції, Одеса Чен та Одесса МакКестл  із Сполучених Штатів були названі на честь дивовижної жінки на ім’я Одесса Едвардс. Або як Одеса поєдналась в одному виконавцеві з класикою американського кіно  - фільмом “Громадянин Кейн”, і виник феномен Одеса Кейн.

Наша карта, продовжує Олександр Харченко, “звучить” різними стилями — від госпел-композицій до арт-року, прог-року, панку і постпанку, експериментального хіп-хопу та класичного року. Ви дізнаєтесь, як Одеса може подружити «Поліс» з «Дженезісом», почуєте неймовірну історію про те, що може поєднати з Одесою Джо Дассена, і, зрештою — пісню самого Дассена, яку чули сотні разів, але зовсім іншою мовою, якою ви точно не сподівались її почути.

Одеса на музичній мапі світу

Як може Одеса розпорядитись нашою гуманітарною допомогою? Слухати, використати на сайтах, ставити в ефірах. На яку вдячність очікуємо? Одеса так важить для кожного, і стільки цікавого дала світові, що... просто посилайтесь на нас. І, як ми кажемо, традиційно завершуючи “Музичні історії від Укрінформу: слухайте нас — не переслухаєте!

Попередні історії -  тут: 

Музичні історії. Частина 1

Музичні історії. Частина 2

Музичні історії. Частина 3

Музичні історії. Частина 4

Музичні історії. Частина 5

Музичні історії. Частина 6

Музичні історії. Частина 7

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-