Майбутній фільм Сенцова «Носоріг» презентували в індустрійній секції кінофестивалю в Софії

Майбутній фільм Сенцова «Носоріг» презентували в індустрійній секції кінофестивалю в Софії

Укрінформ
Проєкт кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг» взяв участь у секції works in progress кіноринку Sofia Meetings 2021, який відбувся в межах Міжнародного кінофестивалю в Софії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє компанія «Артхаус Трафік».

«Фільм є третьою повнометражною роботою українського режисера Олега Сенцова. У 2012 році «Носоріг» вже був представлений на індустрійній платформі Міжнародного кінофестивалю в Софії, де отримав нагороди за найкращі проєкт і пітчинг. Проте роботу над картиною було призупинено через незаконний арешт Олега Сенцова російськими спецслужбами у 2014 році та подальше його ув’язнення. Після звільнення режисера у 2019 році в рамках обміну утримуваними особами між Росією та Україною роботу над проєктом було відновлено. Зйомки стрічки проходили в Кривому Розі та Львові й завершилися в грудні 2020 року», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, «Носоріг» створюється в копродукції України, Німеччини та Польщі. Українську сторону виробництва представляють продюсер Денис Іванов (компанія «Артхаус Трафік») та компанія Олега Сенцова «Край кінема». Польський партнер – компанія Apple Film Production, німецький – кінокомпанія Ma.ja.de.

Читайте також: На літературну премію Angelus претендують 12 українських авторів

Створення стрічки підтримано Державним агентством України з питань кіно, німецьким кінофондом Medienboard Berlin-Brandenburg, Польським кіноінститутом, а також фондом підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES, створеним при Раді Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-