У Сінгапурі відкрилась віртуальна виставка українського монументаліста Романа Мініна

У Сінгапурі відкрилась віртуальна виставка українського монументаліста Романа Мініна

Фото
Укрінформ
Посольство України в Сінгапурі спільно з платформою V-Art презентувало віртуальну виставку «Мистецтво видобутку корисних копалин» українського цифрового художника Романа Мініна.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відкрила виставку посол України в Сінгапурі Катерина Зеленко.

«Наша сьогоднішня подія більш ніж символічна - 29 років тому 31 березня Україна і Сінгапур встановили дипломатичні відносини. Я впевнена у подальшому поглибленні нашої дружби та співпраці... Україна прагне розповісти Сінгапуру свою історію країни, яка, попри війну, окупацію та виклики пандемії, здійснює реформи, бореться за економічне зростання і будує сильне суспільство... Роман Мінін є одним з послів української культури. Його роботи стали справжнім проривом сучасного українського мистецтва у глобальний мистецький світ. Сподіваюсь, що вони подарують нам дух оптимізму і позитивну енергію для втілення нових гарних ідей», - сказала Зеленко.

Мінін своєю чергою розповів, що він є художником-монументалістом, любить стрітарт і великі артоб'єкти, здатні змінити вуличний простір. За його словами, наразі для цього мистецького жанру в Україні настали не найкращі часи, зокрема й через те, що уряд не готовий витрачати на нього кошти, оскільки в країні є багато інших невирішених проблем.

«Звісно, я розумію складність ситуації... Але досвід платформи V-Art є справжнім виходом для мене як для художника, способом розвинути своє мистецтво і подивитися, як це виглядає у віртуальній реальності... Я пройшов довгий шлях як традиційний художник, це моя перша віртуальна виставка, запрошую всіх пройтися цими віртуальними кімнатами разом зі мною», - сказав Мінін.

Художник провів кураторську екскурсію виставкою, яка у віртуальному просторі моделює ситуацію, наближену до простору традиційної галереї, і розповів про історію створення робіт та їхній символізм.

Читайте також: Монументальне мистецтво соцреалізму не треба сприймати як радянщину - Ткаченко

Як поінформували представники V-Art, віртуальну виставку Мініна після презентації можна буде переглянути на цій платформі сучасного мистецтва.

Український художник Роман Мінін народився в 1981 році в Димитрові Донецької області. Закінчив Харківську академію дизайну та мистецтва. У 2009-му його нагородили медаллю «Талант та покликання» Всесвітнього альянсу «Миротворець». Брав участь у багатьох групових виставках в Україні та за кордоном, організував фестиваль стритарту в Харкові та очолював програму «Ізоляція в міському просторі» у донецькому центрі сучасного мистецтва «Ізоляція» в 2012 році.

Живе і працює в Харкові. Головна тема його робіт - праця шахтарів. Мінін створює картини, панно, фотографії, інсталяції, вітражі, експериментуючи з технікою, матеріалами та світлом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-