Анімаційний фільм «Глибока вода» відібрали до конкурсу фестивалю у Загребі

Анімаційний фільм «Глибока вода» відібрали до конкурсу фестивалю у Загребі

Укрінформ
Стрічку Анни Дудко «Глибока вода» відібрано до конкурсу Всесвітнього фестивалю анімаційних фільмів у Загребі - Animafest Zagreb, другого найстарішого анімаційного фестивалю в Європі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Animafest Zagreb 2021 відбудеться з 7 до 12 червня 2021 року. Стрічку створено студією анімації «Червоний собака» за підтримки Державного агентства України з питань кіно», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, «Глибока вода» – короткометражний анімаційний фільм у жанрі фентезі із вкрапленнями еротичного гумору. В ньому йдеться про гладку та самотню Русалку середніх літ, що живе на дні озера і має здатність дивитися крізь воду хоч за тисячі миль. Її улюблена забава – підглядати за людьми через труби водогонів за допомогою магії. Одного разу під час такого підглядання русалка закохується в чоловіка і, засліплена пристрастю, заявляється до нього в квартиру.

Це другий короткометражний анімаційний фільм режисерки та сценаристки Анни Дудко. Дебютним фільмом стала стрічка «Сама собі тут», що отримала Ґран-прі фестивалю «Кіноогляд» та диплом у номінації анімаційного кіно фестивалю «Відкрита ніч», демонструвалась на Міжнародному анімаційному фестивалі в Хіросімі (Японія) та фестивалі MONSTRA (Португалія).

Читайте також: В Україні стартував фестиваль документального кіно Docudays UA

З 2016 року Анна Дудко працює на студії анімації «Червоний собака» художницею-аніматоркою у створених за підтримки Держкіно фільмах «Чудове чудовисько», «Світ навпаки», «Віктор_робот» та режисеркою й сценаристкою власних проєктів. Студія анімації «Червоний собака», виробничі потужності якої сконцентровані в класичній мальованій анімації, є призером багатьох міжнародних та національних фестивалів.

Кінопроєкт авторської казки «Глибока вода» став одним з переможців Дванадцятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію фільму є Анна Дудко, продюсерами – Олена Голубєва, Ксенія Єфанова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-