Заяви про «російсько-українського поета Шевченка» є дрібною провокацією — Ткаченко

Заяви про «російсько-українського поета Шевченка» є дрібною провокацією — Ткаченко

Укрінформ
Заяви «Россотрудничества» про «російсько-українського поета Шевченка» є не більш ніж дрібною інформаційною провокацією.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

"Філія держагенції «Россотрудничество» та її так званий російський центр науки та культури під маскою культурного та наукового співробітництва займаються розповсюдженням російських наративів та пропаганди по усьому світу. Нагадаю, ще у 2016-му році держагенція «Россотрудничество» визнана Європейським парламентом як пропагандистська. Так от. 9 березня на ФБ-сторінці цього «Россотрудничества» з’явився анонс заходу під невинною назвою «Міжнародний творчий конкурс сучасних поетів «День Шевченка». В анонсі нашого Тараса Шевченка називають «російсько-українським поетом»", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що заяви «Россотрудничества» про «російсько-українського поета Шевченка» – не більш ніж дрібна інформаційна провокація. За його словами, це є черговим прикладом спроби привласнення заслуг українців та інших національностей - "класичні імперські звички кремлівців".

"Коли РФ не подобається, що Київ старший за Москву, вона в російськомовній Вікіпедії ставить вік нашої столиці V-X сторіччя. Коли РФ соромно визнавати, що без Корольова космічна гонка між СРСР та США завершилася б розгромом радянської космічної програми, вони українця Корольова називають ледве не росіянином. Коли суто російські щі соромно презентувати іноземцям, вони привласнюють собі походження нашого борщу", - написав Ткаченко.

Читайте також: Неймовірні пригоди китайців у Криму, або Як розвінчуються міфи російської пропаганди

Він висловив сподівання, що РНБО розгляне питання діяльності філії «Россотрудничества» на території України найближчим часом.

Читайте також: Лідери й рядові «Россотруднічества», особливий кремлівський варіант «Побєди»

Російський центр культури й науки спільно із російською агенцією «Россотрудничество» 9 березня анонсували захід: «Підбиття підсумків Міжнародного творчого конкурсу сучасних поетів в день пам’яті російсько-українського поета Тараса Шевченка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-