Ткаченко побажав працівникам театрів натхнення і задоволених глядачів

Ткаченко побажав працівникам театрів натхнення і задоволених глядачів

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко привітав діячів театрального мистецтва із Всесвітнім днем театру.

Як передає Укрінформ, своє вітання він опублікував у Фейсбуці.

«Театральне мистецтво – одне із найстаріших у світі. Воно про емоції та діалог, що можливий навіть без слів. Подивитися комедію або драму полюбляють мільйони людей впродовж віків. Бути актором театру – бути вкрай харизматичною особистістю, яка магнітизує на себе погляди глядачів. Яка постійно тримає увагу зали, викладаючись у своїй грі на усі сто. А декорації, освітлення, постановка і режисура… Все має працювати мов єдиний злагоджений механізм для створення потрібної атмосфери», - зазначив Ткаченко.

На жаль, констатував міністр, зараз театри в Україні та світі переживають складні часи.

«Через карантин зали пустіють, ще гірше – залишаються закритими тижнями і місяцями. Тож нам, глядачам, вкрай необхідно слідкувати за розкладом театрального сезону та обов’язково не пропускати нагоду відвідати», - підкреслив Ткаченко. При цьому він висловив переконання, що квитки в театр є одним із найкращих подарунків.

«Бажаю всім причетним, щоб пандемія відступила і про кожну виставу можна знову було писати «аншлаг». Натхнення, цікавих п’єс та задоволених глядачів», - написав глава МКІП.

Читайте також: Франківський драмтеатр показав «Солодку Дарусю» в Чорнобилі та в зоні АТО

Як повідомлялося, Всесвітній або Міжнародний день театру відзначається щороку 27 березня. Це професійне свято людей, які присвятили своє життя театральному мистецтву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-