Творці мюзиклу «Гуцулка Ксеня» пояснили його успіх у глядачів

Творці мюзиклу «Гуцулка Ксеня» пояснили його успіх у глядачів

Укрінформ
Творці вистави «Гуцулка Ксеня» в Івано-Франківському національному драмтеатру показали гуцулів живими, а не бутафорними, і це підкорило глядачів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав директор, художній керівник і режисер Івано-Франківського національного драмтеатру, народний артист України Ростислав Держипільський, відповідаючи на запитання, чим зачаровує українців ця вистава.

«Гуцули - це такі ж люди, зі своїми любовними та іншими перипетіями. Ми їх показали живими, а не бутафорними, і саме це підкорило глядача. Ніхто й подумати не міг, що на українському матеріалі можна створити таку патріотичну і водночас смішну історію. Попри це у ній – величезна любов до цієї землі», - зазначив Держипільський.

Він зізнався, що сам гуцул і має чуттєві зв’язки з Ворохтою, де відбувається історія «Гуцулки Ксені». Під час роботи над виставою команді Франківського драмтеатру вдалося зберегти гуцульський колорит і показати історію по-новому, зазначив режисер.

«Ми не «ізображаєм» все це на сцені, а реально розповідаємо про себе. Цю історію ми ще зробили й гумористичною, а тому її популярність ще більше зросла», - зауважив Держипільський.

За його словами, все ж першоосновою успіху цієї вистави є особистість і музика Ярослава Барнича.

«Він родом зі Снятинщини, наш земляк. Усі свої чудові твори написав у 1930-х роках тут, у тодішньому Станіславові. Працював, до речі, диригентом у цьому театрі. Його музика надзвичайно гарна. Що не пісня – то шлягер. Таким є й «Гуцулка Ксеня». Лібрето наче дуже простеньке, але українців і нині зачіпає», - стверджує режисер.

Читайте також: В Нью-Йорку на фестивалі «Кіно на даху» показали «Гуцулку Ксеню», «Ціну правди» та «Джулію Блу»

Як повідомлялося, мюзикл «Гуцулка Ксеня» - це поєднання сучасних технологій з українською автентикою. Серед костюмів - унікальна колекція гуцульських ґунь Руслани Гончарук. А родзинкою сценічного рішення є лазерне шоу від команди Show Service.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-