У Вінниці стартував II Міжнародний інструментальний конкурс Падеревського

У Вінниці стартував II Міжнародний інструментальний конкурс Падеревського

Фото
Укрінформ
У Вінниці 26 березня розпочався II Міжнародний інструментальний конкурс ім. Ігнація Яна Падеревського. Через пандемію коронавірусу він пройде в онлайн-режимі.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

«Учасниками конкурсу, який в цьому році проходитиме уже в статусі міжнародного, стали молоді конкурсанти з України та Польщі. Вони змагатимуться у трьох вікових категоріях та номінаціях. До складу журі входять українські та польські професійні музиканти і викладачі. Сам конкурс триватиме з 26 по 28 березня. Через пандемію заходи відбуватимуться онлайн», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Чернігові відновили фестиваль «Сіверські музичні вечори»

Інструментальний конкурс ім. Ігнація Яна Падеревського започаткований торік. Участь у ньому взяли понад 70 молодих музикантів з різних міст України. Цьогоріч географія учасників розширилась - за першість змагаються конкурсанти не лише з України, а й з Польщі.

Переможці отримають подарункові сертифікати від Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці. Передбачені й додаткові нагороди у вигляді срібних колекційних монет та пам'ятних марок.

Читайте також: Україна вперше офіційно візьме участь у потужному музичному фестивалі у Німеччині

Міжнародний інструментальний конкурс проводиться під почесним патронатом Міністерства культури й національної спадщини Польщі та за сприяння Вінницької міської ради та Вінницької обласної державної адміністрації. Його приурочили до 80-ї річниці смерті музичного віртуоза і відомого польського композитора Ігнація Яна Падеревського. Він народився на Поділлі, у селі Курилівка, а життя композитора та його родини пов'язано з Хмільником і Житомиром.

Конкурсанти братимуть участь у конкурсі онлайн, журі ж працюватиме в офлайні. 30 березня о 19:00 на Ютуб-каналі конкурсу відбудеться онлайн-концерт членів журі, а гала-концерт переможців - наступного дня о цій же порі.

Фото: @paderewskicompetition.vn 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-