Український культурний фонд оголосив переможців професійної премії

Український культурний фонд оголосив переможців професійної премії

Список
Укрінформ
Український культурний фонд (УКФ) оголосив переможців професійної премії у сфері культури за 2020 рік. 

Як передає кореспондент Укрінформу, переможців премії обирали у десяти номінаціях.

"Український культурний фонд протягом 2020 року підтримав понад 200 проєктів. Обрати переможців було складно, але члени журі впоралися. Почесна премія УКФ надаватиметься у десяти номінаціях", – розповіла на початку церемонії ведуча Олена Гусейнова.

  • У номінації "Цифровий проєкт року" перемогу здобув проєкт Ukrainian live classic – перший мобільний додаток з українською класичною музикою.
  • У номінації "Проєкт року у сфері інклюзивного мистецтва" – спільний проєкт людей з інвалідністю та професійних митців "Коло - Бо - Раціо" для створення імерсивного мюзиклу "Навіщо лемуру хвіст чупакабри", що увійшов до репертуару Івано-Франківського Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.
  • У номінації "Проєкт року в секторі візуального мистецтва" – виставка Ukrainian young book design awards, на якій були представлені роботи молодих книжкових дизайнерів.
  • У номінації "Проєкт року в секторі аудіального мистецтва" – концерт "Ковчег Україна: музика".
  • У номінації "Проєкт року в секторі аудіовізуального мистецтва" – проєкт "Коротко про Україну" – іміджеві ролики про визначні пам‘ятки України.
  • У номінації "Проєкт року в секторі дизайну та моди" – книга "Нарбут ХХІ", присвячена українському митцеві Георгію Нарбуту, чия творчість припала на період розквіту українського графічного дизайну.
  • У номінації "Проєкт року в секторі перформативного та сценічного мистецтва" — археологічна опера Романа Григоріва та Іллі Разумейка "Чорнобильдорф".
  • У номінації "Проєкт року в секторі культурної спадщини" – проєкт "Читати Київ", який знайомить з історією та літературою Києва шляхом розміщенням 20 табличок-листів з цитатами українських письменників про Київ та його знакові місцини на маршруті від Печерська до Подолу.
  • У номінації "Проєкт року в секторі літератури та видавничої справи" – фестиваль Львівський міжнародний Bookforum.
  • У фінальній номінації премії "Проєкт року в секторі культурних та креативних індустрій" перемогу здобув музичний фестиваль Respublica.

Спеціальну відзнаку від партнера УКФ благодійного родинного фонду Zagoriy Foundation отримав проєкт "Віртуальні мандрівки пам‘ятками археології та історії Полтавщини".

Читайте також: В УКФ відібрали проєкти до освітньої частини програми Культура+

Членами журі виступили співачка і авторка пісень гурту "Крихітка" Олександра Кольцова, начальниця аналітичного відділу Українського інституту книги Ірина Батуревич, театральний критик і редактор відділу культури тижневика "Дзеркало тижня" Олег Вергеліс, голова Українського інституту національної пам‘яті Антон Дробович, керівниця мистецьких програм Британської Ради в Україні Анна Бубнова.

Як повідомлялося, у березні 2021 року Український культурний фонд започаткував премію у сфері культури, що визначатиме найкращі проєкти, що були підтримані УКФ минулого року, а також сприятиме їхній додатковій популяризації.

Читайте також: УКФ оголосив конкурс на проєкт популяризації культури Криму

Участь у розгляді на отримання премії автоматично беруть усі проєкти, підтримані фондом у 2020 році.

24 березня відбувся конкурс на посаду виконавчого директора фонду, але члени Наглядової ради не обрали жодного кандидата у зв’язку з тим, що жоден із кандидатів не набрав 50% голосів. Було оголошено про повторний конкурс, але його дату ще не визначено.

Zagoriy Foundation – благодійний фонд, заснований у 2015 році, родиною Загорій для системи реалізації благодійних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-