Стратегію розвитку читання планують ухвалити у травні

Стратегію розвитку читання планують ухвалити у травні

Укрінформ
Стратегію розвитку читання на 2021-2025 роки «Читання як життєва стратегія» планується затвердити на державному рівні у першій половині травня.

Про це повідомила під час презентації стратегії в Укрінформі заступник міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк.

«Ми плануємо до середини травня затвердити стратегію. Далі ми плануємо розробити заходи на її виконання. Паралельно з тим, як ми розробляли цю стратегію, ми вже почали частково їх впроваджувати», - сказала Петасюк.

Читайте також: Стратегія розвитку читання: Інститут книги пропонує два напрямки

За її словами, наразі у МКІП працюють над законодавчими змінами, зокрема щодо недопущення на ринок контрафактної продукції.

«При Держкомтелерадіо створюється робоча група із залученням представників правоохоронних органів та інших міністерств, учасників ринку для того, щоб проговорити проблематику і ті пропозиції, які вже напрацьовані. Це зміни до закону про ринкову комерцію, до закону про захист прав споживачів», - поінформувала заступник міністра.

Читайте також: Готується до друку друга книжка одеського вчителя-відеоблогера

Водночас вона висловила сподівання, що на момент ухвалення заходів щодо реалізації стратегії буде здійснено моніторинг-контроль із залученням представників 25 центральних органів виконавчої влади, серед яких МВС, Мінінфраструктури, а також СБУ, Офіс уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-