«Володар перснів» вперше вийде з малюнками Толкіна

«Володар перснів» вперше вийде з малюнками Толкіна

Укрінформ
У новому виданні трилогії «Володар перснів» будуть картини, малюнки та інші ілюстрації письменника Джона Рональда Руела Толкіна вперше з моменту її першого видання в середині 1950-х років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Видавництво Houghton Mifflin Harcourt Books & Media оголосило в четвер, що нова версія книг вийде 19 жовтня.

За словами віцепрезидента і видавця Houghton Mifflin Harcourt Деб Броуді, Толкін уже відомий своїми ілюстраціями до «Гобіта», його роботи для «Володаря перснів» виставлялися у 2018 році в Нью-Йорку, Парижі та Оксфорді.

«Тим не менше, сам автор був традиційно скромним і нехтував очевидним і рідкісним художнім талантом, яким володів, попри те, що не мав відповідної освіти… Ця скромність означала, що відносно мало інших його робіт були відомі чи помічені при його житті, а згодом, як правило, з'являлися тільки в наукових книгах», - зазначила Броуді.

Книги серії «Володар перснів - Братство персня», «Дві вежі» та «Повернення короля» - є одними з найбільш продаваних фентезійних романів в історії. Вони були адаптовані в трилогію фільмів-блокбастерів режисером Пітером Джексоном.

Читайте також: Раніше неопубліковані роботи Толкіна про Середзем'я видадуть наступного року

Джон Роналд Руел Толкін — англійський письменник, поет, філолог і професор, класик світової літератури ХХ ст. та один із фундаторів жанрового різновиду фантастики — високе фентезі. Найбільш відомий як автор «Гобіта», «Володаря перснів» та «Сильмариліона».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-