Документальну стрічку про підлітків із Золотого та Станиці відібрали на фестиваль у Копенгагені

Документальну стрічку про підлітків із Золотого та Станиці відібрали на фестиваль у Копенгагені

Укрінформ
Документальна стрічка "Експедиція 49", що створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, візьме участь у фестивалі CPH:FORUM у Копенгагені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держкіно.

“Документальну стрічку Аліси Коваленко "Експедиція 49", що створюється за підтримки Держкіно, відібрано до участі в CPH:FORUM в Копенгагені, одній із провідних світових платформ для документального кіно, що пройде під час фестивалю CPH:DOX у столиці Данії з 26 до 30 квітня”, - ідеться в повідомленні.

"Експедиція 49" розповідає історію п’яти бунтівних підлітків із Золотого та Станиці Луганської, які отримують можливість відкрити для себе інший світ поза межами війни, коли відомий мандрівник Валентин Щербачов вирішує взяти їх із собою у свою 49-ту гімалайську експедицію.

Це третій повнометражний документальний фільм Аліси Коваленко після фільмів "Аліса у країні війни" та "Домашні ігри", що були представлені на понад 100 фестивалях й отримали більш як 10 нагород.

Стрічка створюється за підтримки Держкіно українською компанією Trueman Production Co. (продюсер Валерій Калмиков) у копродукції з Францією та Польщею.

Читайте також: Стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» отримала американську премію

"Експедиція 49" була розроблена в рамках навчальної програми Eurodoc для продюсерів французьким ко-продюсером Стефаном Сіоаном (East Roads Films) та представлена на форумах авторитетних кінофестивалів, таких як Fipadoc Biarritz, Docs Barcelona, Krakow IFF. "Експедиція 49" виграла нагороди за пітчінги на Одеському МКФ 2020 та Thessaloniki Pitching Forum 2020.

29 березня "Експедиція 49" буде презентована на Ukrainian Doc Preview 18-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Як повідомляв Укрінформ, стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» отримала американську премію Cinema Eye Honors 2021 у категорії Spotlight Award.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-