Україна включила до «чорного списку» російського ведучого Сергія Дружка

Україна включила до «чорного списку» російського ведучого Сергія Дружка

Укрінформ
За поданням Служби безпеки України російського телеведучого Сергія Дружка включено до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"11 березня 2021 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, громадянина РФ Сергія Дружко. Відповідним наказом МКІП від 19 березня російського актора і телеведучого було включено до переліку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати "включати" чи "не включати" до списків МКІП не наділено.

Читайте також: Російського режисера не пустили в Україну - їздив в окупований Крим

За даними пресслужби, МКІП, відповідно до статті 15 Закону України «Про кінематографію», оприлюднює і оновлює Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

З переліком можна ознайомитись на офіційному сайті Міністерства культури та інформаційної політики України в рубриці «ООС» підрубриці «Інформація».

Як повідомлялося, Сергій Дружко - російський актор, телеведучий, співак, відеоблогер.

Дружко у 2016 році записав пісню під назвою "Наш Крим" у відповідь на пісню Джамали "1944", з якою вона перемогла на "Євробаченні".

У липні 2017 року Дружка включили до «чорного списку» сайту «Миротворець» за відкриту підтримку російської агресії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-