Міжнародна премія Франка почала відбір номінантів

Міжнародна премія Франка почала відбір номінантів

Укрінформ
Комітет Міжнародної премії імені Івана Франка у 2021 році сформував Раду експертів, яка протягом двох місяців оцінюватиме наукові роботи, подані на здобуття премії у 2021 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на офіційному сайті Міжнародного фонду Івана Франка.

«Цього року до складу Міжнародної ради експертів увійшли 52 вчених з 10 країн світу: Австрії, Італії, Канади, Польщі, Словаччини, США, України, ФРН, Хорватії та Чехії», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ліну Костенко хочуть висунути на Нобелівську премію

Як зазначається, члени Ради експертів оцінюватимуть наукові роботи за трьома критеріями: наявність інноваційних та оригінальних підходів у дослідженні; концептуальність, системність та критичність дослідження; міжнародний контекст і рівень наукового дослідження.

Імена трьох номінантів Міжнародної премії імені Івана Франка стануть відомі 20 травня 2021 року.

Цього року на здобуття премії Франка було подано 26 наукових робіт. Дві наукові роботи Комітет премії відхилив через порушення вимог, одне подання було знято з розгляду номінаційним комітетом, оскільки книжка не відповідала Положенню, а саме не містила імена рецензентів і бібліографію з теми дослідження.

Читайте також: Уряд ухвалив розпорядження про присудження премій імені Рильського

Отже, Рада експертів обиратиме трьох номінантів Міжнародної премії імені Івана Франка серед 23 претендентів. Ім’я лауреата оголосять 27 серпня під час урочистої церемонії нагородження, яка відбудеться у 165-ту річницю від дня народження Івана Франка на його батьківщині – у місті Дрогобичі.

Фото: Frankoprize

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-