Стус, Іздрик, Костенко: аудіодобірка віршів українських поетів

Стус, Іздрик, Костенко: аудіодобірка віршів українських поетів

Подкаст
Укрінформ
До Всесвітнього дня поезії ми підготували аудіодобірку віршів, де можна послухати поезію Василя Симоненка, Василя Стуса, Юрія Іздрика, Ліни Костенко, Тараса Шевченка, Лесі Українки та багатьох інших.

 Читає Любов Базів

12 поезій про кохання, які вражають

Коли настрій – весна, то так і хочеться ділитися теплими, позитивними емоціями з оточуючими. І поезії про кохання – найкраще підходять для цього. У цій доріжці є вірші визначних українських поетів: Максим Рильський, Ліна Костенко, Юрій Андрухович, Василь Стус, Микола Вороний, Сергій Жадан, Олександр Ірванець, Маріанна Кіяновська та Юрій Іздрик. Зробіть подарунок близькій людині та надішліть ці поезії.

Віршована пауза: Леся Українка 

Цьогоріч 150 років від дня народження Лесі Українки — видатної української письменниці та громадського діяча, однієї з центральних постатей національної культури. Ви почуєте такі вірші: «Відповідь», «На мотив з Міцкевича», «Все покинуть, до тебе полинуть», «Хотіла б я тебе, мов плющ, обняти», «Хто вам сказав, що я слабка», «Contra spem spero!», «До мого фортепіано», «Як дитиною, бувало», «Мріє, не зрадь!» «Як я люблю оці години праці», «Слово, чому ти не твердая криця».

Юрій Іздрик «Ліниві і ніжні» 

Пропонуємо насолодитися поезією культового українського автора Юрія Іздрика зі збірки "Ліниві і ніжні". До книги увійшли найкращі вірші з усіх його попередніх збірок, а також найновіші поезії. Ви почуєте поезії «Флористика», «Here we go» та «Інший».

Василь Стус – Небо, кручі, провалля, вода 

«Небо. Кручі. Провалля. Вода» – символічні стихії, в яких і з якими поет жив, боровся, розчинявся, змагався, творив – проорюючи власною долею, віршами, світоглядним вибором глибоченну межу між обивательським і пристосуванським існуванням і гранично чесним життям із собою, в собі, над собою. До аудіодоріжки увійшли такі вірші: «Отак живу: як мавпа серед мавп», «Минає час моїх дитячих вір», «Так тонко-тонко сни мене вели», «Схились до мушлі спогадів — і слухай», «Зима. Паркан. І чорний дріт», «Хлющить вода. І сутінь за вікном..», «Вглядаюсь в осінні стерні..», «Куріють вигаслі багаття..», «Небо. Кручі. Провалля. Вода».

Василь Симоненко – Задивляюсь у твої зіниці 

Його вірші нікого не залишають байдужим. За своє коротке життя Василь Симоненко написав поезію, яка змушує усвідомити наскільки ненька-Батьківщина є прекрасною, полюбити рідну землю, засумувати за матір’ю, яку давно не бачив, а вірші про невзаємне кохання розчулить серця кожного. Вибрані вірші, які можете послухати: «Ти знаєш, що ти — людина», «Не вір мені», «Ну скажи — хіба не фантастично», «Ніби краплі жовті, в темну воду», «Україні», «Світ який — мереживо казкове!..», «Найогидніші очі порожні», «Не докорю ніколи і нікому».

Ліна Костенко – Мадонна перехресть 

Свого часу Ліна Костенко відмовилася від звання Героя України словами: «політичної біжутерії не ношу». Ця книжка дуже особиста – вона присвячена доньці Оксані. З великою довірою до свого читача автор відкриває родинний альбом – ніби запрошує на вогник земного дому всіх подорожніх на шляхах і перехрестях буття. Слухайте такі вірші: «І все на світі треба пережити», «Дорогі мої, діамантові!», «Старий записничок, адреси, телефони», «Чорна птиця б'є крильми по клавішах», «Труханів острів. Крига, крига, крига», «Машини, шини, стрес, експрес», «Мені снилась дорога. Дорога — і все», «Химерна, важка, вибухова», «Коли замовкли менуети».

Тарас Шевченко – Кобзар 

Тарас Шевченко, вічний Кобзар. У його віршах – усе, що хотів сказати, усе, чим він жив, що любив, до чого прагнув. Простота і мудрість, душевна щирість, глибокий зміст у словах автора не загубились у плинності часу і зараз поезією промовляють до нас. Маєте нагоду послухати: «Доля», «Муза», «Мені тринадцятий минало», «Сон», «Думка», «Садок вишневий коло хати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-