Україна і Литва підписали програму культурного співробітництва

Україна і Литва підписали програму культурного співробітництва

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко та міністр культури Литви Сімонас Кайріс підписали Програму співробітництва між Міністерством культури та інформаційної політики України та міністерством культури Литовської Республіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Офісу президента України.

Підписання документа відбулося в Києві у присутності Президента України Володимира Зеленського та президента Литовської Республіки Гітанаса Науседи, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

Програма спрямована на забезпечення подальшого розвитку українсько-литовського культурного співробітництва. Йдеться, зокрема, про такі сфери, як театральне, музичне, хореографічне, образотворче та аматорське мистецтво, кіно, література, креативні індустрії, бібліотечна та музейна справи, охорона й раціональне використання пам’яток та інших об'єктів культурно-історичної спадщини.

Читайте також: Україна і Литва співпрацюватимуть у захисті культурної спадщини

"За результатами зустрічі підписали програму співробітництва між МКІП України та Міністерством культури Литви. Чекаємо на нові цікаві проєкти", - написав Ткаченко, коментуючи у Фейсбуці підсумки переговорів. 

Він зазначив, що Президент України Володимир Зеленський оголосив про добудову надгробка князя Костянтина Острозького, похованого у Києво-Печерській лаврі. "Наразі скульптурна композиція із зображенням князя повністю завершена. Залишилося фіналізувати виготовлення усіх деталей пам’ятника", - повідомив міністр.

Читайте також: В Україні готуються знімати фільм «Шттл» в копродукції з Францією і Бельгією

У контексті сьогоднішньої зустрічі він нагадав, що 15 березня Президент підписав закон, згідно з яким Україна приєднується до культурних маршрутів Ради Європи. "Розраховую на активне партнерство між Україною та Литвою у реалізації цієї ініціативи. І звичайно, (на зустрічі - ред.) згадали про впроваджені в Україні кеш-рібейти як чудовий майданчик для копродукційних кінопроєктів у майбутньому", - наголосив міністр.

За словами Ткаченка, з 2015 року між країнами проходять молодіжні обміни та розвиток контактів між молодіжними організаціями. Це знайшло відображення як у національних програмних і стратегічних документах молодіжної сфери, так і у плані дій уряду України.

Читайте також: Держкіно цьогоріч проведе одразу три пітчинги

"Дякую міністру культури Литви Сімонасу Кайрісу за плідну співпрацю! Наші держави мають багато спільного: історичне минуле, спадщина, традиції. Тож постійна підтримка один одного є незамінним важелем для сталого розвитку у багатьох сферах, у тому числі й культурній", - додав Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, 18-19 березня в Україні з офіційним візитом перебуває президент Литви Науседа.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-