Аудиторська перевірка не повинна впливати на вибори виконавчого директора УКФ - Ткаченко

Аудиторська перевірка не повинна впливати на вибори виконавчого директора УКФ - Ткаченко

Укрінформ
Аудиторська перевірка Українського культурного фонду не повинна впливати на вибори виконавчого директора Фонду.

Як передає Укрінформ. про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Фейсбуці.

"Саме зараз Наглядова Рада УКФ проводить установче засідання, на якому розглядається питання підготовки виборів виконавчого директора УКФ, у зв’язку із закінченням контракту з Юлією Федів... Давайте розмежовувати: аудиторська перевірка – це аудиторська перевірка. Вибори – це вибори. Одне не повинно впливати на характер проведення іншого", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що інституція, яка надає державну фінансову допомогу – обов’язково має звітувати про неї. Саме тому розподіл держкоштів по грантовим програмам завжди підлягає аудиторським перевіркам.

"Важливо, щоб емоційний градус дискусії не впливав ні на конкурс, ні на кандидатів, ні на Юлію Федів, як одну з достойних і сильних претендентів. Процес обговорення кандидатур на керівника/керівницю УКФ відбуватиметься публічно у межах прозорого та незалежного конкурсу. Перелік заявників завчасно був опублікований на сайті фонду", - написав міністр.

Ткаченко зазначив, що усі отримають шанс презентувати себе та матимуть рівні умови для участі. За його словами, рішення щодо переможця прийматиметься виключно Наглядовою Радою УКФ у демократичний спосіб шляхом голосування, а усі охочі зможуть спостерігати за проведенням конкурсу онлайн у середу, 24 березня, о 12.00.

"Вдячний професійній спільноті за увагу. Вона доводить, що у нас в країні чимала кількість культурних амбасадорів. Це не може не тішити. Бажаю удачі Юлії та кожному заявнику. Головне, що ми усі разом на стороні культури", - написав Ткаченко.

Також він наголосив, що Український культурний фонд є вагомою інституцією для підтримки і розвитку української культури та креативних індустрій. "УКФ довели, що круті. І так само свою крутість довела програма інституційної підтримки, як спільна робота УКФ та МКІПу. Де створення умов, відстоювання фінансування та законодавче підґрунтя забезпечило міністерство, а безпосередню реалізацію – УКФ. Без такого тандему втілити інституційну підтримку не вдалося б", - додав він.

Читайте також: МКІП заперечує втручання у розподіл грантів Культурного фонду

Як повідомлялося, 10 березня на сайті Спілки концертної індустрії України з’явилася анонімна публікація, в якій УКФ звинуватили в непрозорості фінансування проєктів. 15 березня Фонд опублікував офіційну позицію щодо публікації, в якій ідеться про те, що розподілення фінансування відбувається за погодження головного розпорядника коштів – Міністерства культури та інформаційної політики.

У Міністерстві культури та інформаційної політики України заперечили втручання в діяльність Українського культурного фонду щодо розподілу грантових коштів.

Український культурний фонд - державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Підтримка проєктів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-