Уряд звільнив від ввізного мита об'єкти культурної та історичної спадщини, що передають УІНП

Уряд звільнив від ввізного мита об'єкти культурної та історичної спадщини, що передають УІНП

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про внесення зміни до переліку архівних установ, закладів культури, освітніх та наукових закладів, до яких надсилаються документи та видання у рамках міжнародного обміну, що звільняються від оподаткування митом".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

"Постанова передбачає звільнення від оподаткування митом об'єктів культурної та історичної спадщини, що передаються із-за кордону до Галузевого державного архіву УІНП", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це дозволить архіву своєчасно та в повному обсязі виконувати завдання і функції, пов'язані з виявленням, взяттям на облік, поверненням, придбанням (отриманням) або відтворенням в копіях профільних документів, які знаходяться за кордоном.

Читайте також: Спосіб вшанування борців за незалежність України є її внутрішньою справою – Дробович

Галузевий державний архів Українського інституту національної пам`яті (ГДА УІНП) створений в червні 2019 року на виконання Закону "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років". Його завдання – пошук, прийом, формування, облік та зберігання архівних документів, а також забезпечення права на доступ до цієї інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-