На Херсонщині реставрують обласний Палац культури

На Херсонщині реставрують обласний Палац культури

Велике будівництво
Укрінформ
На Херсонщині у межах проєкту «Велике будівництво» реставрують обласний Палац культури.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

«Радий повідомити, цього року «Херсонський обласний Палац культури» внесено до переліку Національної програми Президента «Велике будівництво», - зазначив Козир.

Як написав голова ОДА, обласний Палац культури є пам’яткою історії та архітектури Херсонщини. Зведений, майже 120 років тому, він багато разів змінював назву: «Дім для дітей», «Будинок офіцерів», «Міська аудиторія».

Проєктну документацію «Реставрація будівлі КЗ «Обласний палац культури» розроблено у 2018 році та отримано експертний звіт. У 2021 році обласний Палац культури включено до Переліку проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку загальним обсягом 29955,775 тис. грн: кошти ДФРР - 25955,775 тис. грн; кошти співфінансування – 4000 тис. грн.

Наразі будівельна готовність об’єкту становить 18%.

Як повідомлялося, на минулорічному міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії» у залі обласного Палацу культури, що перебуває у стані ремонту, зіграли виставу «Не плачте за мною ніколи» (Марія Матіос) – це спільний проєкт театру ім. М.Куліша та Національного академічного театру імені Івана Франка.

Читайте також: Палац заповідника «Качанівка» у аварійному стані - гендиректор

Таким чином, організатори театрального фестивалю привертали увагу до проблемного стану архітектурних та історичних пам’яток Херсона.

У залі обласного Палацу культури у різні часи грали Марія Заньковецька, Микола Садовський, Панас Саксаганський, Оксана Петрусенко.

Фото: Сергій Козир/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-