В Ізраїлі знайшли частини біблійського рукопису, якому 2000 років

В Ізраїлі знайшли частини біблійського рукопису, якому 2000 років

Фото
Укрінформ
Управління старовини Ізраїлю заявило про знахідку нової частини сувою Мертвого моря в Юдейській пустелі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews.

Біблійський рукопис, який написаний грецькою мовою 2 тисячі років тому, був знайдений під час археологічних розкопок у печері природнього заповідника Нахаль Хевер.

У самому Управлінні заявили, що «історична» знахідка допомогла реконструювати уривки з книг Захарії й Наума, які належали до 12 «малих» пророків Старого Заповіту.

Читайте також: Археологи знайшли «будинок Ісуса Христа»

«Уперше за близько 60 років, під час археологічних розкопок були знайдені частини біблійського рукопису», - заявили у відомстві.

Зазначається, що з початку виявлення сувоїв Мертвого моря у 40-х роках у печерах Кумрану, «антикварні мародери» неодноразово продовжували шукати ці рідкісні знахідки в Юдейській пустелі. У відповідь влада Ізраїлю запустила кампанію щодо збереження «цих важливих предметів спадщини» від крадіїв.

Загалом понад 900 сувоїв Мертвого моря вважаються одними з найважливіших археологічних знахідок за весь час, адже вони вмістять релігійні тексти на івриті, арамаїчною та грецькою мовами, а також стару версію Старого Завіту.

Як повідомляв Укрінформ, у турецькому Трабзоні, що на Чорноморському узбережжі, археологи знайшли кам'яні знаряддя праці, вік яких становить 13 тисяч років.

Фото: Yoli Schwartz, Dafna Gazit, SHAI HALEVI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-