МКІП заперечує втручання у розподіл грантів Культурного фонду

МКІП заперечує втручання у розподіл грантів Культурного фонду

Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики України заперечили втручання в діяльність Українського культурного фонду щодо розподілу грантових коштів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

“В офіційній позиції Українського культурного фонду, розміщеній на його сайті, подано неправдиві факти щодо ролі МКІП у розподілі коштів грантів інституційної підтримки від УКФ. Міністерство не втручається в оперативну діяльність УКФ щодо розподілу коштів грантів інституційної підтримки”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: УКФ оголосив конкурс на проєкт популяризації культури Криму

Зокрема, у пресслужбі наголошують, що між МКІП та УКФ не було погодження про виділення грантів за неосновною класифікацією видів основної діяльності (КВЕД).

Також повідомляють, що в листі до Міністерства від 5 березня УКФ прямо зазначає: “Саме Дирекція УКФ приймала рішення щодо визначення основного виду діяльності саме за основним КВЕД, що зазначений у витягу із ЄДРПОУ”.

Так, за даними Мінкультури, цим листом УКФ повідомив, що ця вимога була основною для проходження технічного відбору заявниками, щоб забезпечити виконання вимог Закону про підтвердження відповідності економічної діяльності заявників, як тих, що належать до культурних та креативних індустрій.

Читайте також: В УКФ відібрали проєкти до освітньої частини програми Культура+

“МКІП не погоджувало кожен окремий договір та до компетенцій МКІП не відноситься перевірка заявників на відповідність технічним вимогам УКФ, зокрема, щодо дотримання вимоги щодо основного коду КВЕД заявників. До МКІП подавалися вже підписані УКФ договори про фінансування”, - додають у міністерстві.

МКІП вважає, що до з’ясування ситуації та надання правової оцінки діям УКФ треба залучити правоохоронні та контролюючі органи.

Як повідомлялося, 10 березня на сайті Спілки концертної індустрії України з’явилася анонімна публікація, в якій УКФ звинуватили в непрозорості фінансування проєктів. 15 березня Фонд опублікував офіційну позицію щодо публікації, в якій ідеться про те, що розподілення фінансування відбувається за погодження головного розпорядника коштів – Міністерства культури та інформаційної політики.

Читайте також: Фонд держмайна не виконує рішення Окружного суду щодо Гостиного двору - Київрада

Український культурний фонд - державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Підтримка проєктів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-