Виставку «Леся Українка: 150 імен» відвідали понад 27 тисяч осіб

Виставку «Леся Українка: 150 імен» відвідали понад 27 тисяч осіб

Укрінформ
З 24 лютого по 8 березня мистецький проєкт «Леся Українка: 150 імен» відвідали понад 27 тисяч людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

"З 24 лютого по 8 березня мистецький проєкт «Леся Українка: 150 імен», організований Міністерством культури та інформаційної політики та Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти разом з агенцією Postmen та Національним центром «Український дім», відвідали 27 382 зареєстровані відвідувачі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Проєкт МКІП і блогерів про Лесю Українку набрав понад 100 тисяч переглядів

Згідно з опитуванням відвідувачів проєкту, 94% респондентів порекомендували б експозицію «Леся Українка: 150 імен» друзям, а у 95% опитаних після перегляду виставки виникло бажання більше читати твори Лесі Українки. Загалом було опитано 758 відвідувачів.

Як зазначається, з огляду на велике зацікавлення проєктом команда організаторів працює з муніципалітетами, меценатами та філантропами, щоб виставку змогли побачити й інші міста: Львів, Харків, Дніпро, Одеса, Запоріжжя, Маріуполь. Організатори сподіваються масштабувати проєкт на національний рівень і закликають бренди та меценатів відгукнутися щодо підтримки туру.

До створення мистецького проєкту «Леся Українка: 150 імен» в Українському домі долучилось понад 50 музейних інституцій, організацій та фондів. Виставкова частина проєкту складається з шести залів: "150 імен та Леся Лаунж", "Особисте", "Лінія життя", "Акценти", "Образ" та "Гра".

Читайте також: СКУ підготував відеомандрівку країнами та місцями, де зупинялася Леся Українка

Зазначається, що в наступних втіленнях проєкту у містах України організатори планують рекомбіновувати зали, ідеї й медійний контент так, щоб у кожному місті експозиція була новою та органічно інтегрувалася в простір локації.

Як повідомлялося, 29 січня Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки (25 лютого 2021 р.) на державному рівні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-