На аукціоні Christie’s продали цифрову картину за рекордні $69 мільйонів

На аукціоні Christie’s продали цифрову картину за рекордні $69 мільйонів

Фото, відео
Укрінформ
Аукціонний дім Christie’s вперше продав на онлайн-торгах цифровий витвір мистецтва – мозаїку Everydays: The First 5000 Days цифрового художника Майка Вінкельманна, відомого як Beeple – за рекордні 69 346 250 доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці аукціону у Твіттері.

«Everydays: The First 5000 Days» була представлена на торгах у вигляді NFT (non-fungible token, або невзаємозамінного токена) – унікального запису в блокчейні, який підтверджує право володіння віртуальним активом. За останні 20 хвилин ціна картини виросла більш ніж у два з половиною рази.

Мозаїка стала першим повністю цифровим твором мистецтва, проданим великим аукціонним будинком.

Як повідомляв Укрінформ, робота художника складається з 5000 картинок, що створювались щодня починаючи з 1 травня 2007 року.

Після торгів Beeple увійшов до трійки найдорожчих сучасних художників. Його випереджає тільки Джефф Кунс, чия робота пішла з молотка за 91,1 млн дол., і Девід Хокні, картину якого продали за 90,3 млн дол.

Читайте також: Картину Боттічеллі продали на Sotheby's за $92 мільйони

Beeple - популярний медіахудожник, який створював відео і графічні роботи для Джастіна Бібера, Кеті Перрі та Аріани Гранде. Він також співпрацював з великими брендами - Louis Vuitton, Apple і Nike. Художник уже продавав свої цифрові твори мистецтва, але виключно на торгових майданчиках, що підтримують блокчейн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-