Україна має стати майданчиком для спільного виробництва кіно - Ткаченко

Україна має стати майданчиком для спільного виробництва кіно - Ткаченко

Укрінформ
Україна має перетворитися на майданчик для спільного кінематографічного виробництва.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час пресконференції в Укрінформі.

"Ми опрацьовуємо зараз стратегічний документ, так званий кластер для кіноіндустрії, в рамках якого обговорюємо необхідні кроки, що потрібно зробити, аби кіноіндустрія працювала на повну потужність і ще з більшим обсягом інвестицій. Крім інфраструктури, крім навчання, крім створення можливостей кешрібейтів і також фінансування безпосередньо кіно. Найбільше наше сподівання саме на спільне виробництво, на те, щоб Україна перетворилася на майданчик для спільного виробництва", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що завдяки міжнародній співпраці впродовж 4-5 років Україна може розраховувати на залучення щонайменше 500 мільйонів доларів інвестицій. За його словами, цих коштів не було б ніколи, якби не було рішення парламенту щодо кешрібейтів та не були підписані відповідні угоди.

Читайте також: Іще більше українських фільмів: у Ткаченка готують план

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав 16 жовтня 2019 року зміни до закону “Про державну підтримку кінематографії в Україні”, що передбачають кешрібейти - компенсацію частини витрат іноземним режисерам, які знімають кіно в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-