Зеленська у закордонних візитах завжди носить одяг українських виробників

Зеленська у закордонних візитах завжди носить одяг українських виробників

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська під час закордонних візитів завжди носить одяг українських виробників. За її даними, перші леді інших держав у поїздках в Україну відвідують крамниці з одягом від українських дизайнерів.

Про це Зеленська розповіла на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Мені пощастило бути першою леді України, країни, у якій так багато талановитих дизайнерів. Не просто талановитих, це просто суперзірки у світі моди. Завдяки вашим талантам, любі дизайнери, я можу використовувати свою роботу та статус, аби з гордістю промотувати Україну на міжнародній арені. Так, я під час своїх закордонних візитів завжди в одязі від українських виробників, від українських дизайнерів, від українських модельєрів”, - зазначила дружина Президента.

Вона зауважила, що розглядає моду як потужний інструмент культурної дипломатії, тому що, на її думку, мода - це м’яка сила впливу, це - мова, яку розуміють всюди і яку варто використовувати, аби налагоджувати зв’язки між країнами.

“До речі, інсайдерська інформація: багато хто з перших леді з інших країн, інших держав, які відвідують Україну, часто просять влаштувати для них візити до шоу-румів, або крамниць, де представлені українські дизайнери. Мені дуже приємно бачити їх щиру зацікавленість українською модою”, - поділилася Олена Зеленська.

Водночас вона зауважила, що мода — це велика індустрія в Україні, яка дає робочі місця близько 130 тисячам людей, та додала, що Україна експортує текстильну продукцію на суму понад 1 млрд доларів США щорічно.

Читайте також: Олена Зеленська розповіла, як її скандальна жовта сукня допомогла онкохворим дітям

“Сьогодні українські фешн-бренди підкорюють світ, їх носять і люблять усюди у світі. Серед їхніх фанів багато суперзірок”, - наголосила перша леді й відзначила, що “наші дизайнери зшивають світ в усіх сенсах цього слова”.

Як повідомлялося, раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що через пандемію коронавірусу у сфері туризму та кінопрокату доходи впали щонайменше на 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-