Через коронавірус доходи у сфері кінопрокату та туризму впали на 50% - Ткаченко

Через коронавірус доходи у сфері кінопрокату та туризму впали на 50% - Ткаченко

Укрінформ
Через пандемію коронавірусу у сфері туризму та кінопрокату доходи впали щонайменше на 50%.

Про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коронавірус в першу чергу вдарив по креативних індустріях. В різних масштабах, але є сфери, які зазнають тотального тиску. Наприклад, в сфері туризму та кінопрокату доходи впали щонайменше на 50 відсотків. Так само незатишно книговидавцям та аудіовізуальним послугам", - сказав Ткаченко.

Читайте також: МКІП готує програму розвитку малих кінотеатрів

Він зазначив, що загалом креативні індустрії це не стільки про витрачання коштів, скільки про генерацію нових коштів. За його словами, до креативних індустрій входить: візуальне мистецтво, сценічне мистецтво, аудіальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, література, видавнича справа та друковані засоби масової інформації, дизайн, мода, архітектура та урбаністика, реклама, бібліотеки, архіви та музеї, народні художні промисли, нові медіа та інформаційно-комунікаційні технології.

Читайте також: У МКІП заявляють, що майже третина пам’яток в Україні - в аварійному стані

"Креативні індустрії - сфера, яка направлена в майбутнє. Без креативних індустрій уявити майбутнє цієї країни достатньо важко. Крім того, що це сфера, яка розвивається найбільш стрімко серед усіх інших індустрій, вона спирається в першу чергу не на ресурси, не на землю, не на нафту, а на єдиний головний ресурс - людей, на їх креативні здібності", - додав Ткаченко.

Читайте також: Центр протидії дезінформації презентують наприкінці березня – Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, Україна працюватиме над створенням та промоцією концепцій культурних маршрутів у спільному з Європою культурному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-