Проєкт «Велика реставрація» охопить 150 об’єктів – Ткаченко

Проєкт «Велика реставрація» охопить 150 об’єктів – Ткаченко

Укрінформ
Реконструкція об’єктів культурної спадщини у рамках проєкту "Велика реставрація" розрахована на 3 роки, вона охопить 150 об'єктів.

Про це, передає Укрінформ, розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє пресслужба партії "Слуга народу".

«Наша родзинка – це «Велика реставрація», про яку вже багато говорили. Ми розпочинаємо роботу вже цього року. Складаємо разом із місцевими адміністраціями списки, які мають затвердити експерти. Це 150 об’єктів. Бюджет на цей рік – 2 млрд грн. Тривалість програми – 3 роки», – заявив Ткаченко.

За його словами, хоча проєкт обмежений у часі, але досвід східноєвропейських країн свідчить про те, що така робота триватиме й надалі.

Читайте також: Ремонт об’єктів та оновлений менеджмент: в ОП нагадали про цілі «Великої реставрації»

«Це нові сенси в регіонах, це туристичні магніти, це й нові дороги, які ведуть до об’єктів «Великої реставрації». Об’єкти розташовані по всій території країни», – зазначив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, на "Велику реставрацію" цього року закладено 2 млрд грн, які поділяються на 1,7 млрд грн (закладені в спецфонд від гральної сфери) і 300 млн грн загального фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-